Χρυσό μετάλλιο στην Σκεύη Ανδρέου στα 100 μ. στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Σκεύη Ανδρέου στο 12ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που πραγματοποιείται στην Ουτρέχτη, ύστερα από την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε, στον τελικό των 100 μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Ανδρέου κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 11.76 (+0.5 ταχ.αν.), βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την ατομική της επίδοση που σημείωσε στον προκριματικό της προηγούμενης μέρας όπως επίσης και το Παγκύπριο Ρεκόρ Κορασίδων.

«Είμαι κατενθουσιασμένη και υπερευχαριστημένη με την παρουσία μου στην Ουτρέχτη. Ήρθα εδώ με στόχο το μετάλλιο. Οι επιδόσεις έδειχναν ότι αυτό ήταν εφικτό, αλλά δεν περίμενα να κερδίσω με τόση άνεση. Αν δεν καθυστερούσα στην εκκίνηση μπορούσα για ακόμη καλύτερο χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω που βρίσκομαι σε σχέση με τις αθλήτριες που βρίσκονται στην ίδια ηλικία με μένα. Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ εδώ στην Ουτρέχτη ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και μια σημαντική διοργάνωση. Τώρα οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Θα δώσω το παρόν και στο Ευρωπαϊκό Νέων στην Ιταλία (U19), σε δύο μέρες, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνω να ξεκουραστώ», δήλωσε η Ανδρέου.

Από τις 28 αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα, καμία δεν κατάφερε ούτε στον προκριματικό, ούτε στον ημιτελικό, αλλά ούτε και στον τελικό να κατέβει τα 12 δευτερόλεπτα σε αντίθεση με την Ανδρέου, η οποία τα κατέβηκε και τις τρεις φορές, σημειώνοντας διαδοχικές ατομικές επιδόσεις, αλλά και νέα Παγκύπρια ρεκόρ Κορασίδων. Στους αγώνες είχαν δικαίωμα συμμετοχής αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1997 και 98.

Στον ημιτελικό η Ανδρέου ήταν πρώτη στη σειρά της, σημειώνοντας με διαφορά τον καλύτερο χρόνο απ’ όλες τις αθλήτριες (11.73), ο οποίος όμως σημειώθηκε με ευνοϊκό άνεμο +2.6 κάτι που δεν επιτρέπει να καταγραφεί ως ρεκόρ.

Η Ανδρέου αναχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης από την Ουτρέχτη, για να μεταβεί στο Ριέτι της Ιταλίας, για να λάβει μέρος στο 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων U19, που θα διεξαχθεί από 18-21 Ιουλίου.