ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β’: Νικητής ο Νίκος Αναστασιάδης

Την πεποίθηση του ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο των εκλογών, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο Αρχιεπίσκοπος μιλούσε έχοντας δίπλα του την  υποψήφια για την Προεδρία, Πραξούλα Αντωνιάδου, με την οποία είχε συναντηθεί νωρίτερα, ανταλλάζοντας απόψεις εφ’ όλης της ύλης «Μάλιστα έμαθα και αρκετά για το αέριο που τελούσα υπό πλήρη άγνοια, αλλά και εξετάσαμε και όλο το φάσμα. Εγώ όχι μόνο σήμερα, αλλά προ πολλού της ευχήθηκα να έχει καλές επιτυχίες. Μάλιστα της είπα να πάει και στο δεύτερο γύρο, αλλά φοβούμαι  ο κ. Αναστασιάδης θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο και δεν θα έχει δεύτερο γύρο. Αλλά θα κερδίσει έπειτα. Εκλογές κάθε πέντε χρόνια γίνονται. Αν δεν κερδίσει τώρα θα κερδίσει μετά», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε πως χάρηκε τη συνάντηση με την κ. Αντωνιάδου και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση η κ. Αντωνιάδου τον ενημέρωσε ως οικονομολόγος και για την κρίση που υπάρχει σήμερα.

Σημείωσε ότι δεν γνώριζε ότι η υποψήφια Πρόεδρος εργαζόταν για μεγάλο διάστημα στην Κεντρική Τράπεζα.

«Με ενδιαφέρουν τα οικονομικά. Μου άφησε (η κ. Αντωνιάδου) μερικά έντυπα τα οποία θα διαβάσω το απόγευμα και την υπέρ-ευχαριστώ. Και πάλι ό,τι καλό να δώσει ο Θεός. Καλές επιτυχίες ευχόμεθα», συμπλήρωσε.

Η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου, σε δηλώσεις της, είπε ότι κατά τη συνάντηση ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις προτάσεις τους τόσο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος μπορεί να εξέλθει από την οικονομική καταστροφή στην οποία έχει βρεθεί, καθώς και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, «μπορούμε να προωθήσουμε την επίτευξη της επανένωσης της πατρίδας μας».

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος. Με πολλή ειλικρίνεια και διαφάνεια έχουμε εξηγήσει τις απόψεις μας και είναι φανερό ότι υπάρχει μία έγνοια εκ μέρους όλων των πλευρών και ιδιαίτερα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου για το πώς οι πολίτες αυτού του τόπου μπορούν επιτέλους να δουν καλύτερες μέρες», πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ