Χριστόφιας: Ψηφίζω αντίσταση, δημοκρατία, πρόοδο

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο 6ος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελισάβετ και ένα από τα εγγόνια του, προσήλθε στο  Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Κέντρο Κ΄, Έγκωμη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Το φάκελο, μάλιστα, έδωσε στον εγγονό του να τον ρίξει στην κάλπη.

Συγκινημένος δήλωσε:

Θέλω να συγχαρώ όλους τους λειτουργούς για την σκληρή δουλειά εδώ και πολύ καιρό για τις άψογες εκλογές που διοργανώσαμε για μία ακόμη φορά,

Οι δημόσιο λειτουργοί έκαναν το καθήκον τους και καλώ και τους πολίτες να κάνουν το καθήκον τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι εκλογές αυτές έχουν τεράστια σημασία. Δεν ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση όπως κάποιοι θέλουν να ξεχνούν. Καθημερινά, όταν καλημερίζω τον Πενταδάκτυλο, θυμάμαι ότι η μεγαλύτερη κρίση, ήταν η προδοσία της πατρίδας μας. Γιαυτό όποτε πηγαίνω στη κάλπη, καλημερίζω τον Πενταδάκτυλο, βάζω το χέρι στην καρδιά και ψηφίζω αντίσταση, δημοκρατία και πρόοδο. Έτσι ψηφίζω και σήμερα, αντίσταση, δημοκρατία και πρόοδο και θέλω να καλέσω τον κόσμο να κάνει το καθήκον του.

Ως απλός πολίτης της δημοκρατίας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να δικαιωθεί αυτός ο τόπος, να σταματήσει το σύμβολο της ντροπής στον Πενταδάκτυλο.

Ο κ. Χριστόφιας, έκανε έκκληση στον επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας να συνεχίσει στην ίδια βάση που υιοθετήθηκε από το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να μην αλλάξει στρατηγική γιατί αν μπούμε, είπε, σε νέες περιπέτειες αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ.