Χριστόφιας: Χωρίς αντίκρισμα οι υποσχέσεις ότι όλα θα πάνε καλά όταν φύγω

«Οι υποσχέσεις ότι μετά από τη φυγή του Χριστόφια όλα θα παν καλά δεν νομίζω ότι έχουν αντίκρισμα. Εύχομαι πραγματικά οι απαιτήσεις της Τρόικας, οι παλιές και οι νέες, γιατί προσθέτει ολοένα και νέες απαιτήσεις, να αντιμετωπιστούν με την παλικαριά την οποία έδειχναν ως πρόσφατα οι σημερινοί κυβερνώντες», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας..

Αφού υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας, στη Λευκωσία, ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε ότι τα πράγματα παραμένουν δύσκολα, «και χρειάζεται πρώτα από όλα η Κυβέρνηση να μιλά με ένα στόμα και μια φωνή, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν αντιφάσεις σε τοποθετήσεις. Πρέπει να καθορίσει μια συγκεκριμένη γραμμή και να μιλά με την ίδια γλώσσα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη έξοδο της Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ, ο κ. Χριστόφιας απάντησε: «Μεγάλα λόγια, για να μην πως τίποτε άλλο. Μεγάλα λόγια τα οποία πρέπει να αποφεύγονται».