Χριστόφιας: Ο λαός έχει το κριτήριο να ξεχωρίζει τα προεκλογικά συνθήματα

«Παρά την καθημερινή και συνειδητή προσπάθεια μετατόπισης των πραγματικών αιτίων, ο λαός μας έχει το απαραίτητο κριτήριο για να μπορεί να διαχωρίζει τα προεκλογικά συνθήματα από το μεστό και ώριμο πολιτικό λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στα εγκαίνια του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και του Πολιτιστικού Κέντρου Πέρα Χωριού και Νήσου.

Οι καιροί , είπε, είναι δύσκολοι και αυτό οφείλεται κύρια στην παγκόσμια οικονομική κρίση «που σαν τσουνάμι έχει παρασύρει μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης σε περιπέτειες» και επανέλαβε ότι στην Κύπρο, «καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα και η εγκληματική αμέλεια της εποπτικής αρχής».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να αποφύγει το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών… που μέχρι χθες αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος πολιτικών δυνάμεων εδώ στην Κύπρο, οι οποίες μας έλεγαν ότι ‘το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας’ για να παρεμβαίνει στην κυπριακή οικονομία».

Ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για το συμφέρον της Κύπρου και του κυπριακού λαού, καταφέρνοντας να αποφύγει τις ρήτρες των αρχικών προτάσεων της Τρόικας που πρότειναν τις ιδιωτικοποιήσεις ως όρο του μνημονίου…«Μακάρι και η νέα Κυβέρνηση να συνεχίσει να υπερασπίζεται με τόση θέρμη τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».