Χριστόφιας – ΔΗΣΥ : Καταιγισμός δηλώσεων για το … mea culpa !!!

Χριστόφιας: Πρωτεργάτες του κακού βρίσκονται στο πηδάλιο του κράτους και κάθε Ιούλη μας κάνουν και μαθήματα περί ενότητας.

ΔΗΣΥ: Να μιλά ο Δ.Χριστόφιας για “mea culpa” των…άλλων: η πιο προκλητική φάρσα

Καταιγισμός ανακοινώσεων μετά τη χθεσινοβραδυνή ομιλία  του Δημήτρη Χριστόφια,  στην εκδήλωση «Καταδίκης, Μνήμης και Τιμής» του Σωματείου «Δίκωμο ‘74».

Ο τέως Πρόεδρος μεταξύ άλλων είπε:

“Πρωτεργάτες του κακού βρίσκονται στο πηδάλιο του κράτους και κάθε Ιούλη μας κάνουν και μαθήματα περί ενότητας. Τα τελευταία χρόνια ακούσαμε πολλά και κατ’ επανάληψη mea culpa. Ποτέ όμως δεν ακούσαμε mea culpa για το πραξικόπημα που μας ξεσπίτωσε και μας σκόρπισε σε όλες τις ελεύθερες γωνιές του νησιού και άλλους στα πέρατα της οικουμένης.

Τα mea culpa απευθύνονταν σ’ αυτούς που στο τέλος τα κατάπιαν κι έβαλαν το χεράκι τους για την ανατροπή της κυβέρνησης της Αριστεράς. Της Αριστεράς, που αγκάλιασε τη φτωχολογιά μέσα από την εφαρμογή μιας πιο δίκαιης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Την κυβέρνησή μας, που οδήγησε στις πιο ορθές και στηριγμένες σε αρχές συγκλίσεις στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Διαστρέβλωσε αυτές τις συγκλίσεις κατά κόρον, για να πετύχει στήριξη από άλλες, αντιομοσπονδιακές δυνάμεις, ώστε να μας ανατρέψει και να πετύχει να αναρριχηθεί στην εξουσία. Αφού πρώτα στήριξε τους τραπεζίτες που καταλήστευσαν την οικονομία, με συνεργό την πλειοψηφία των ΜΜΕ, καθώς και δυνάμεις του κέντρου, έπειτα μας οδήγησαν στο κούρεμα και στη θυματοποίηση των απλών ανθρώπων, στο βωμό της σωτηρίας του θύτη, που είναι οι τράπεζες. “

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός απάντησε δια του εκπροσώπου τύπου, Πρόδρομου Προδρόμου:

Να μιλά ο Δ.Χριστόφιας για “mea culpa” των…άλλων: η πιο προκλητική φάρσα

Την πιο αλγεινή εντύπωση προκαλούν αναφορές μισαλλοδοξίας σε σημερινή ομιλία του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος για μια φορά ακόμα δοκιμάζει κατά την προσφιλή συνήθεια του ΑΚΕΛ να “εξαργυρώσει” πολιτικά τις τραγικές μνήμες του Ιούλη.

Ο άνθρωπος που εν ψυχρώ κατέστρεψε τη χώρα και βύθισε το λαό στη μιζέρια, ξεκινώντας από το φονικό στο Μαρί και φτάνοντας μέσα σε λίγους μήνες στη χρεοκοπία της Δημοκρατίας και την πρόσκληση στην Τρόϊκα, αντί να κρυφτεί βγαίνει με θράσος και προκαλεί εκθέτοντας και το κόμμα του.

Θυμόμαστε ότι ακόμα και τον Ιούλιο του 2011, μετά την τρταγωδία στο Μαρί, ο Δ.Χριστόφιας προσπάθησε να καπηλευτεί τις αλήστου μνήμης επετείους και δεν δίστασε να παραλληλίσει τις τότε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολιτών με… πραξικόπημα!

Είναι όμως πέραν και από μαύρο χιούμορ να βγαίνει σήμερα ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας και να μιλά και να κρίνει για “mea culpa” των άλλων. Για το από χρόνια αναμενόμενο δικό του “mea culpa” ούτε λέξη!

Με σημερινή ανακοίνωση του ο τέως πρόεδρος Δ. Χριστόφιας απαντά στον ΔΗΣΥ:

Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο επίπεδο που επέλεξε να πέσει. Ελπίζω ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το κόμμα του έναντι πολιτικών προσώπων και πολιτικών κομμάτων. Αν, παρ΄ελπίδα, δηλώνει υπερήφανος για τέτοιες συμπεριφορές σημαίνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, εξουδετερώνοντας κάθε ελπίδα για το μέλλον της Κύπρου.

Εύχομαι να καταφέρει κάποτε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να διαχειριστεί τις ενοχές του ως ο πολιτικός χώρος που στέγασε πρωταγωνιστές της προδοσίας της Κύπρου με περισσότερη σύνεση την επόμενη φορά που κάποιος θα τολμήσει να το υποδείξει.

Στη χθεσινή μου ομιλία εξέφρασα την αγωνία μου και τις εκτιμήσεις μου για τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία και επιπλέον απηύθυνα έκκληση στους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακκιντζί να σταματήσουν τα παιχνίδια και να επικεντρωθούν στο πώς θα υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, πέραν από την επαναβεβαίωση των συγκλίσεων που είχαμε επιτύχει.

Αυτή πρέπει να είναι η έγνοια του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ και όχι η προσπάθεια να βγουν από τη γωνιά με επιθέσεις ενάντια στο Χριστόφια. Εξάλλου η δική μου θητεία τελείωσε προ πολλού. Εύχομαι οι ίδιοι να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε η δική τους θητεία να μην τελειώσει ταυτόχρονα με το άδοξο τέλος της υπόθεσης της Κύπρου.

Ας επικεντρωθούν εκεί και ας κάνουν επιτέλους τα αναγκαία και ορθά βήματα.