Χριστοφόρου: Θετική θεωρεί την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό ο Tajiani

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής  Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. και  Ευρωβουλευτής του  Ε.Λ.Κ,  Λευτέρης Χριστοφόρου αναφορικά με την ενημέρωση μελών του ΕΚ. για το Κυπριακό είπε ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί πολύ θετική και ορθήμτην πολιτική του Ν. Αναστασιάδη στο κυπριακό .

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης μας στο Ευρωκοινοβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Crans Montana είναι έντονη η διαπίστωση ότι τόσο το Ε.Λ.Κ αλλά και άλλοι Ευρωβουλευτές από άλλες ομάδες στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ορθή διαπραγματευτική του θέση στο Crans Montana θεωρώντας ότι η Τουρκία ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο για το ναυάγιο στις συνομιλίες καταγγέλλοντας και κατηγορώντας τον κύριο Ερτογάν, την Τουρκία και την άλλη πλευρά γιατί οδήγησαν με τις απαράδεκτες και αδιάλλακτες θέσεις τους στο ναυάγιο του Crans Montana.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajiani ο οποίος για ακόμη μια φορά στηρίζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρεί πολύ θετικές και ορθές τις ενέργειες του που έγιναν όσον αφορά την διαχείριση των συνομιλιών για το Κυπριακό και καταλογίζει αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη στην Τουρκία για το αδιέξοδο το οποίο προέκυψε.

Εις επίρρωση τούτου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να επισκεφθεί την Κύπρο εντός του 2017.

Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου αφού θα εκφράσει ακόμα μια φορά την αμέριστη στήριξη του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις πραγματικά ειλικρινείς προθέσεις του για να επιλύσει το Κυπριακό πρόβλημα παρά την Τουρκική αδιαλλαξία και τις προκλητικές θέσεις της Τουρκίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρω ότι και η βασική θέση της κυβέρνησης και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι “δεν μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε – Τουρκίας εάν προηγουμένως δεν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Κύπρο” βρίσκει διαρκώς μεγαλύτερο έδαφος και θετικό αντίκρισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εμείς θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να δίνουμε την μάχη της Κύπρου και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ευρωπαϊκά όργανα όπου η αναγνώριση, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία που διαθέτει ο ΠτΔ δημιουργούν πάντοτε θετικές συνθήκες όσον αφορά την εθνική μας υπόθεση.