Χριστοφόρου: Η λέξη που αρμόζει για την Τουρκία όσον αφορά τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε. είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Λευτέρης Χριστοφόρου: ‘’Καλούμε την Ολλανδική Προεδρία να υποχρεώσει και να πιέσει την Τουρκία να σεβασθεί τις Κυπρογενείς της υποχρεώσεις και να τερματίσει την κατοχή της Κύπρου’’

Για το Προσφυγικό η Τουρκία δεν υλοποιεί τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε. Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί η Τουρκία δεν σεβάστηκε Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες. Συνεχίζει να περιφρονεί τις Κυπρογενείς της υποχρεώσεις, συνεχίζει να κατέχει Ευρωπαϊκό έδαφος, συνεχίζει να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και εντός της χώρας της και εκτός, ιδιαίτερα στη Κύπρο.

Αποτελεί αδιάψευστη πραγματικότητα το γεγονός ότι η Τουρκία δεν ήταν, δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει αξιόπιστος εταίρος με την Ε.Ε.

Και με το Προσφυγικό επιβεβαιώνεται ο κανόνας για την αναξιοπιστία της Τουρκίας. Αφού και με επιβεβαίωση του ΕπιτρόπουJohannes Hahn ο οποίος ανέφερε ότι η Τουρκία δεν κάνει όσα έχουν συμφωνηθεί με την Ε.Ε. Δηλαδή, ουσιαστικά, αφήνει ανεξέλεγκτα τους πρόσφυγες να διασχίζουν την Τουρκία και να φτάνουν στα Ελληνικά Νησιά.

Εάν κάποιος κοιτάξει τη γεωγραφία στη περιοχή θα αντιληφθεί, τις τεράστιες ευθύνες της Τουρκίας για το Προσφυγικό και το πως αφήνει τους Πρόσφυγες από τα Τουρκοσυριακά σύνορα, να διασχίσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν απέναντι από τα Ελληνικά Νησιά.

Το τι συμβαίνει σήμερα με τη Τουρκία και το Προσφυγικό μπορεί να αποδοθεί μόνο με μία λέξη Κοροϊδία. Είναι κοροϊδία το ότι μετά τη συμφωνία με την Ε.Ε. η Τουρκία όχι μόνο δεν μείωσε τις ροές προσφύγων τουναντίον τις αύξησε.

Είναι κοροϊδία την ίδια στιγμή που όλοι δίνουμε τη μάχη ενάντια στην Τρομοκρατία, η μόνη έγνοια της Τουρκίας είναι να εξαφανίσει τους Κούρδους στην περιοχή, που είναι και οι μόνοι που πολεμούν επί εδάφους τους Τρομοκράτες.

Είναι κοροϊδία την στιγμή που η Ε.Ε. τηρεί την συμφωνία με τη Τουρκία ανοίγοντας της το κεφάλαιο 17, η Τουρκία συνεχίζει να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα συμφωνηθέντα

Αναμένουμε στήριξη από την Ολλανδική Προεδρία στις ειλικρινείς και έντονες προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίτευξη λύσης. Είναι πασιφανές ότι το κλειδί της λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα και επιβάλλεται η άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία να σεβασθεί το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές Αρχές και να συναινέσει στην επίτευξη λύσης. Επιτέλους να σταματήσει αυτή η μεγάλη ντροπή όπου μια χώρα-μέλος της Ε.Ε., η Κύπρος, Ευρωπαϊκό έδαφος, να βρίσκεται υπό τον Τουρκικό κατοχικό στρατό.

Πιστεύουμε ότι θα ήταν σημαντικό να πιεσθεί και να υποχρεωθεί, η Τουρκία, από την Ολλανδική Προεδρία, να σεβασθεί τις Κυπρογενείς της υποχρεώσεις και να τερματίσει τη κατοχή στη Κύπρο.

Εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να αναδεικνύουμε τις αλήθειες και τις πραγματικότητες.