Χριστοφόρου: Η ΕΕ οφείλει να προειδοποιήσει τη Τουρκία με σκληρά μέτρα

“Η ΕΕ οφείλει να προειδοποιήσει τη Τουρκία με σκληρά μέτρα σε περίπτωση που υλοποιήσει τις απειλές της, σε βάρος της Πόλης και των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου”

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου σε παρέμβαση του προς την Ε.Ε., ζητά άμεση δυναμική παρέμβαση της ΕΕ για αποτροπή υλοποίησης των απειλών της Τουρκίας σε βάρος της Πόλης της Αμμοχώστου και των νόμιμων κατοίκων της.

Η παρέμβαση – Ερώτηση, του Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου, παρατίθεται αυτούσια.

“Η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, επιδεικνύοντας πλήρη ασέβεια και προκλητικότητα τόσο προς τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας όσο και στις αποφάσεις της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου, απειλεί με άνοιγμα της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων.

Αντί η Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα των Διεθνών Οργανισμών και να επιστρέψει τη Πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, προβαίνει σε άνομες ενέργειες και διαρκείς απειλές για άνοιγμα της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου.

Η τουρκική παραβατικότητα, προκλητικότητα και επιθετικότητα δεν έχουν όρια και οφείλει η Διεθνής Κοινότητα και ιδιαίτερα η ΕΕ να αντιδράσει δυναμικά.

Η Αμμόχωστος είναι Ευρωπαϊκή Πόλης που τελεί υπό την ομηρία των κατοχικών στρατευμάτων για 46 Χρόνια. Η ΕΕ έχει ευθύνη, να διαφυλάξει τη πόλη της και να αποδώσει δικαιοσύνη για τους Ευρωπαίους Πολίτες, Έλληνες Κύπριους της Αμμοχώστου, που στερούνται τη πόλη τους εξαιτίας της βάρβαρης κατοχής.

Η ΕΕ οφείλει να προειδοποιήσει τη Τουρκία με σκληρά μέτρα σε περίπτωση που υλοποιήσει τις απειλές της, σε βάρος της Πόλης και των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου

Ερωτάται η ΕΕ για το πως θα αντιδράσει σε αυτά τα νέα προκλητικά σχέδια της Τουρκίας και σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να εμποδίσει τη Τουρκία να υλοποιήσει τα άνομα σχέδια της.”