Χριστοφόρου: Δυστυχώς η Τουρκία δεν άλλαξε

 

“Δυστυχώς η Τουρκία δεν άλλαξε. Είναι η ίδια η Τουρκία σήμερα, που εισβάλλει και καταστρέφει στο Αφρίν της Συρίας, με τη Τουρκία που εισέβαλε πριν 43 χρόνια στη Κύπρο και συνεχίζει να διατηρεί στρατεύματα κατοχής, συνεχίζοντας τις απροκάλυπτες προκλήσεις.”

“Κύριε Επίτροπε Johannes Hahn, φτάνει πια. Ως εδώ και μη παρέκει για τις απαράδεκτες συμπεριφορές της Τουρκίας.”

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου με παρέμβαση του στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, για την κατάσταση στη Τουρκία και την εισβολή στο Αφρίν της Συρίας, κατήγγειλε τη Τουρκία για τις προκλητικές, επεκτατικές της διαθέσεις και τα εγκλήματα που συνεχίζει να διαπράττει.

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής τόνισε

“Η Τουρκία επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ήταν, είναι και παραμένει επεκτατική, κατοχική δύναμη, δημιουργώντας συνέχεια προβλήματα στη περιοχή της, στην Ε.Ε. και σε ολόκληρη τη γειτονιά της.

Δυστυχώς η Τουρκία δεν άλλαξε. Είναι η ίδια η Τουρκία σήμερα, που εισβάλλει και καταστρέφει στο Αφρίν της Συρίας, με τη Τουρκία που εισέβαλε πριν 43 χρόνια στη Κύπρο και συνεχίζει να διατηρεί στρατεύματα κατοχής, συνεχίζοντας ασταμάτητα τις απροκάλυπτες προκλήσεις.

Είναι η ίδια η Τουρκία που αρνείται να προχωρήσει στην επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος στη βάση της δημιουργίας κανονικού κράτους στη Κύπρο, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, χωρίς ξένες εγγυήσεις και χωρίς επεμβατικά δικαιώματα.

Είναι η Τουρκία που συνεχίζει να απειλεί την Κυπριακή δημοκρατία στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, προσπαθώντας να παρεμποδίσει την αξιοποίηση των φυσικών ενεργειακών της πόρων, πούναι και ενεργειακοί πόροι της Ε.Ε.

Δυστυχώς, ακόμη και στο Ανθρωπιστικό θέμα των Αγνοουμένων η Τουρκία επιδεικνύει το σκληρό και βάρβαρο της πρόσωπο, παρεμποδίζοντας αντί να συμβάλει στο έργο του εντοπισμού και της διερεύνησης της τύχης των Αγνοουμένων μας.

Χαρακτηριστικό Παράδειγμα οι Αγνοούμενοι της Άσσιας, στο Ορνίθι, όπου οι Τούρκοι επέδειξαν απάνθρωπη προσέγγιση, μετακινώντας τα οστά των Αγνοουμένων μας , προσπαθώντας έτσι, να εξαφανίσουν τα οστά και τα ίχνη των Αγνοουμένων μας, με προκλητικά απαράδεκτο τρόπο.”

Συνεχίζοντας ο Ευρωβουλευτής και απευθυνόμενος στο παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο για την Διεύρυνση, Johannes Hahn, με έντονο τρόπο του υπέδειξε

“Κύριε Επίτροπε φτάνει πια. Ως εδώ και μη παρέκει για τις απαράδεκτες συμπεριφορές της Τουρκίας. Η ΕΕ βασίζεται σε Αρχές και Αξίες και δεν νομιμοποιείται η Τουρκία να προσβάλλει και να περιφρονεί το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. Επιτέλους πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία γιατί μόνο έτσι μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παραμένει ατιμώρητη για τα εγκλήματα που διαπράττει”