Χριστοφίδης: 1,400 νέες θέσεις εργασίας με υπόνοιες για σκοπιμότητες

Ζητούν €102 εκ χωρίς πλήρη στοιχεία
Χίλιες τετρακόσιες νέες θέσεις εργασίας με υπόνοιες για σκοπιμότητες, τόνισε σε δήλωση του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού.

Αυτούσια η δήλωση:

Σήμερα, μεταξύ άλλων, εξετάσαμε δύο σημαντικά θέματα στην Επιτροπή Οικονομικών.

Το πρώτο θέμα αφορά τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό ύψους €102 εκ. περίπου. Για τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό είχαν ήδη ζητηθεί από την προηγούμενη συζήτηση, συγκεκριμένα στοιχεία από τα διάφορα υπουργεία, τα πλείστα από τα οποία δυστυχώς, δεν υπέβαλαν.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, απουσιάζει ένας συνολικός σχεδιασμός για μια σειρά από θέματα, που αφορούν στα θέματα υγείας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τουρισμό, και πολλά άλλα. Ένα σχεδιασμό που θα θέλαμε να δούμε, ούτως ώστε να μην βρεθούμε, να εξετάζουμε σε μερικούς μήνες, ένα άλλο Συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Το δεύτερο θέμα, αφορά στην αποπαγοποίηση χίλιων τετρακόσιων περίπου θέσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε και μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Και όλοι γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς σε αυτόν το τόπο, τέτοιες περίοδοι χρησιμοποιούνται για να υπάρχουν φαινόμενα έξαρσης του ρουσφετιού αλλά και του ταξίματος.

Ήδη, από μια πρώτη συζήτηση σε σχέση με τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουμε διακρίνει ξεκάθαρες σκοπιμότητες και παραδοξότητες, τις οποίες θέλουμε να συζητήσουμε. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργείων, τα οποία οφείλουν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις.

Η δική μας η θέση θα είναι, εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, να καλυφθούν οι ανάγκες με την πλήρωση των θέσεων. Όπου όμως, ο στόχος είναι η εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων, θα υπάρξει αντίδραση.