Χριστοφίδης: Πολιτικές οι αποφάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Σε δήλωση του Χρίστου Χριστοφίδη, Επαρχιακού Γραμματέα ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κερύνειας, για τα μέτρα  για την πανδημία κάνει λόγο για πολιτικές αποφάσεις.

Οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας κου Τσιούτη αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας είναι περισσότερο πολιτικές παρά στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Για αυτό πολλά μέτρα είναι αντιφατικά, χωρίς λογική και χωρίς να στηρίζονται στην αρχή της αναλογικότητας με αποτέλεσμα οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, στην οικονομία και στην κοινωνία να μεγεθύνονται.

Η υπογράμμιση από πλευράς του κου Τσιούτη του γεγονότος ότι η επιστημονική ομάδα πρότεινε περισσότερες χαλαρώσεις λαμβάνοντας υπόψη την ψυχική υγεία του λαού και τις κοινωνικές επιπτώσεις αποδεικνύει αυτό που εμείς λέμε εδώ και καιρό: Ότι οι αποφάσεις των κυβερνώντων είναι πολιτικές και εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Στις πολιτικές αυτές αποφάσεις περιλαμβάνεται προφανώς η προσπάθεια να περιοριστεί η δημοκρατική λειτουργία και να φιμωθεί κάθε πράξη διαμαρτυρίας. Οι επιπτώσεις για παράδειγμα από την απόφαση για προσωπικά μαθήματα σε γυμναστήρια, σχολές χορού, ωδεία και φροντιστήρια είναι τουλάχιστο ακατανόητη. Είναι αυτές οι αντιφατικές αποφάσεις των κυβερνώντων οι οποίες στηρίχθηκαν σε σκοπιμότητες σε αρκετές περιπτώσεις που διόγκωσαν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και επιδείνωσαν την κατάσταση.