Χριστοφίδης: Εκφράζουμε την απαρέσκεια μας για τη στάση του πρύτανη του Π.Κ.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Παδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, εξέφρασε την απαρέσεκια του για τη στάση το πρύτανη του Πανεπιστημίου  στην επικείμενη απεργία των ΔΕΔΕ:

“Η επικείμενη απεργία των Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, φέρνει στην επικαιρότητα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες νεαρότεροι ως επί τω πλείστω επιστήμονες.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα ζητήματα αυτά μαζί με τη ΔΕΔΕ κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα αιτήματα της ΔΕΔΕ είναι τα στοιχειώδη. Είναι τα αυτονόητα. Τα στηρίζουμε ανεπιφύλακτα. Δεν μπορούν επιστήμονες με διδακτορικά να ασκούν μόνιμες ανάγκες, βασικά καθήκοντα ακαδημαικών στα πλαίσια ενός εργασιακού μεσαίωνα.

Εκφράζουμε την απαρέσκεια μας για τη στάση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου αν και δεν μας εκπλήσσει καθόλου η νεοφιλέλευθερή του στάση. Άλλωστε σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πορεία πορεύεται εδώ και χρόνια σε συνεργασία και συντονισμό με τους κυβερνώντες.

Καλούμε την υπόλοιπη ακαδημαική κοινότητα να ασκήσει την επιρροή της ούτως ώστε να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος, η μόνη διαδικασία που μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα. Οι άτεγκτες και επιθετικές συμπεριφορές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να «διαφημίσουν» πρόσωπα αλλά βλάπτουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου.”