Χριστοφίδης: Δεν ικανοποιώ ποτέ πολιτικά αιτήματα

“Τα γεγονότα δικαιώνουν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου” ήταν η δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, στην εκπομπή του Άλφα “Ενημέρωση”.

Σχετικά με την υπόθεση του Ωκεανογραφικού ο κ. Χριστοφίδης είπε πως είναι ένα ξεχωριστό κέντρο από το Πανεπιστήμιο αλλά υπάγεται σε αυτό. Παράλληλα τόνισε πως οι παρατυπίες διαπιστώθηκαν από τον εσωτερικό ελεγκτή του Πανεπιστημίου από το 2014 και συγκεκριμένα μία περίπτωση ενός ατόμου ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, το δικαστήριο δύο μέρες μετά διέταξε την άρση της διαθεσιμότητας του.

Ο ίδιος ο Πρύτανης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συγκεκριμένος αρχηγός κόμματός ζήτησε παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την σύλληψη ενός προσώπου που θεωρεί ότι είναι εξαιτίας του Πρύτανη.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις των βουλευτών ο ίδιος είπε πως “το σύστημα δεν αντέχει το Πανεπιστήμιο” και πως “δεν ικανοποιεί ποτέ πολιτικά αιτήματα”.

Σε ότι έχει να κάνει με την σύγκρουση που έχει με το ΑΚΕΛ, ο ίδιος είπες πως η επίθεση είναι κάτι που υπάρχει εδώ και καιρό και θεωρεί ο ίδιος ότι ξεκίνησε από μία δήλωση του ίδιου σε τελετή αποφοίτησης με την παρουσία του Τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Συγκεκριμένα ο Πρύτανης είπες απευθυνόμενος προς του νέους ότι “αξίζετε κάτι καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα”. Επίσης πιστεύει πως η αριστερά “πρέπει να είναι μακριά από το πολιτικό χρήμα και να είναι ένα κίνημα συνεχούς ανανέωσης”.

Τέλος στο θέμα το αν θα είναι υποψήφιος στης επερχόμενες προεδρικές εκλογές, αρκέστηκε να πει πως  “είτε θα είμαι είτε δεν θα είμαι υποψήφιος θα το ανακοινώσω.