Χριστοφίδης για κινητοποίηση Σ. Γονέων Μέσης: Απαράδεκτοι χειρισμοί Υπ. Παιδείας

 Απαράδεκτοι χειρισμοί Υπ. Παιδείας, τόνισε σε δήλωσή του ο  Χρίστος Χριστοφίδης, Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ, για  την κινητοποίηση της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης έξω από το προεδρικό για την κατάσταση στα σχολεία

Η εξαγγελθείσα κινητοποίηση της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης έξω από το προεδρικό είναι η φυσιολογική κατάληξη των προβληματικών και απαράδεκτων χειρισμών του Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων μας εν μέσω πανδημίας.

Ο αυταρχισμός, η προχειρότητα και η έλλειψη επιστημονικής τεκμηρίωσης στις αποφάσεις των κυβερνώντων ζημιώνουν εδώ και εάν χρόνο τα παιδιά μας. Δεν είναι τυχαίο που οι γονείς που ζουν καθημερινά όλη αυτή την κατάσταση με τις λανθασμένες αποφάσεις των κυβερνώντων έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.

Τα γυμνάσια είναι εδώ και περίπου 4 μήνες κλειστά και τα παιδιά μας πέρασαν τη μισή σχολική χρονιά μπροστά από μια οθόνη με μεγάλα προβλήματα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας λόγω της έλλειψης προετοιμασίας του Υπουργείου Παιδείας. Τα παιδιά μας και οι γονείς τους είναι θύματα μιας πρόχειρης, ανοργάνωτης και προκλητικής πολιτικής από πλευράς των κυβερνώντων σε ότι αφορά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Οι αποφάσεις είναι καθαρά πολιτικές. Είναι γνωστή η δημόσια διαφωνία του επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας κου Τσιούτη για τις αποφάσεις σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων. Οι κυβερνώντες εδώ και ένα χρόνο παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας. Έχουν αποδειχτεί ανίκανοι να χειριστούν στοιχειωδώς και με ελάχιστη σοβαρότητα την όλη κατάσταση.

Η λογική συνέπεια των ενεργειών τους είναι τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι γονείς.