Χριστουγεννιάτικο γκράφιτι θα κοσμούν το κέντρο της πόλης

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου μια πολύ όμορφη ιδέα θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς καλλιτέχνες θα στολίσουν με χριστουγεννιάτικα graffiti όλες τις μουντές και ανεκμετάλλευτες προσόψεις που βρίσκονται στους δρόμους γύρω από την πλατεία της Αγίας Ειρήνης.

Η ιδέα αυτή ανήκει στη μη κερδοσκοπική εταιρία “Γλαύκα” η οποία μέσα απ’ όλο αυτό έχει απώτερο στόχο να αναδείξει και να αποκαταστήσει το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, την ιστορική της ταυτότητα και την αρχιτεκτονική της φυσιογνωμία αποδεικνύοντας ότι το πρόσωπο της Αθήνας αποτελεί κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού από την αρχαιότητα ως το σήμερα.

Τα γκράφιτι θα απεικονίζουν χριστουγεννιάτικες φιγούρες και εννοείται ότι δεν θα παραμείνουν μόνιμα στις προσόψεις, αλλά με το τέλος των γιορτών θα αφαιρεθούν.

Ο Κωνσταντίνος Κόντης φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών και συμμετέχοντας καλλιτέχνης ανέφερε:

«Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, η παρέμβαση στο μονότονο αστικό τοπίο και σε συνδυασμό με τον ερχομό των Χριστουγέννων, η προσπάθεια να δώσουμε μια πιο εύθυμη εικόνα. Τέλος, θεωρούμε ότι τα εικαστικά και οι τέχνες, μπορούν να είναι από όλους για όλους».