Χριστοδουλίδης: Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να μην εμπιστεύονται την ηγεσία του ΠΙΣ

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να μην εμπιστεύονται την ηγεσία του ΠΙΣ, τόνιοσε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος, Δρ Δώρος Χριστοδουλίδης.

Γιατί οι γιατροί που στηρίζουν την ιδέα της πλατφόρμας ισχυρίζονται ότι μόνο έτσι μπορούν να προσφέρουν ποιοτική ιατρική; Γιατί οι γιατροί αυτοί προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες μόνο όταν χρυσοπληρώνονται και μάλιστα αφορολόγητα

Αυτούσια η δήλωση Δρ Χριστοδουλίδη:

Οι σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΝΙΚ στον Active, είναι ενδεικτικές των προθέσεων αυτών που πολεμούν το ΓεΣΥ. Πουθενά δεν επιχειρηματολόγησε για το ποιά είναι τα προβλήματα που εντοπίζει στο ΓεΣΥ αλλά ούτε και έκανε μια εποικοδομητική πρόταση. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προωθήσει την ιδέα της λεγόμενης ιδιωτικής πλατφόρμας γιατρών. Μια επιχειρηματική πλατφόρμα με στενή οικονομική διασύνδεση των εμπλεκομένων που σκοπό έχουν να απομυζούν οικονομικά τον ασθενή υποβάλλοντάς τον σε αχρείαστες εξετάσεις, όπως είναι η πρακτική που για χρόνια ακολούθησαν με τους αξονικούς τομογράφους και άλλα πολλά.

Στο παιχνίδι αυτό, ασφαλώς και καθοριστικό ρόλο θα παίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες θα συνεχίσουν να αφήνουν ανασφάλιστους αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τους χρόνιους ασθενείς.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Γιατί οι γιατροί που στηρίζουν την ιδέα της πλατφόρμας ισχυρίζονται ότι μόνο έτσι μπορούν να προσφέρουν ποιοτική ιατρική; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί οι γιατροί αυτοί προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες μόνο όταν χρυσοπληρώνονται και μάλιστα αφορολόγητα. Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να μην εμπιστεύονται την ηγεσία του ΠΙΣ, γιατί όπως έχει σχεδιαστεί το ΓεΣΥ θα προσφέρει στους πλείστους γιατρούς περισσότερα εισοδήματα από αυτά που λάμβαναν και καλύτερες υπηρεσίες στους Κύπριους ασθενείς.

Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ενίσχυσης των κρατικών νοσηλευτηρίων έτσι ώστε τα κρατικά νοσηλευτήρια να μπορούν να ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα και να μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας με συμβόλαιο με βάση τις πρόνοιες του ΓεΣΥ και σε νέους γιατρούς που δεν διαθέτουν δικά τους ιατρεία ή κλινικές. Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια από μόνα τους μπορούν να σηκώσουν ένα μεγάλο μέρος της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Τέλος στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που αντιλαμβάνεται και στηρίζει την μεγάλη αυτή κοινωνική μεταρρύθμιση πως ήρθε η ώρα να την στηρίξει εμπράκτως. Οι πολίτες θα πρέπει να στηρίξουν μόνο όσους γιατρούς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Μόνο έτσι θα σταλεί το μήνυμα στην ηγεσία του ΠΙΣ και της ΠΑΣΙΝ.