Χριστοδουλίδης: Το ΕΛΑΜ δεν είναι ένα αντισυστημικό κόμμα αλλά ένα καλοκουρδισμένο πιόνι του φασιστικού κινήματος

Το ΕΛΑΜ δεν είναι ένα αντισυστημικό κόμμα αλλά ένα καλοκουρδισμένο πιόνι του φασιστικού κινήματος, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Συμμαχίας πολιτών, Δρ Δώρος Χριστοδουλίδης.

Αυτούσια η δήλωση:

«Τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή αναφορικά με το ΕΛΑΜ δεν πρέπει να εκπλήττουν κανένα. Οι στενοί δεσμοί αλλά και η χρηματοδότηση του από τη Χρυσή Αυγή, και το νεοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας NPD, είναι το φυσικό επόμενο μιας προσπάθειας να εξαπλωθεί και στην Κύπρο ο φασισμός και ο ναζισμός.

Στοιχεία επικίνδυνα για τη δημοκρατία αλλά και όνειδος σε όσα πρεσβεύουν τα ελληνικά ιδεώδη.

Εμείς δεν πρόκειται να ρωτήσουμε το ΕΛΑΜ αν ισχύουν όλα αυτά γιατί η ηγεσία του ΕΛΑΜ ακόμη δεν απάντησε για τη φυγοστρατία της αλλά και ούτε και για την σχέση της με εγκληματικά στοιχεία στην Κύπρο.

Όμως οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους το ποιόν αυτής της οργάνωσης και να αντιληφθούν ότι δεν είναι ένα αντισυστημικό κόμμα αλλά ένα καλοκουρδισμένο πιόνι του φασιστικού κινήματος.

Για αυτό καλέσουμε τους πολίτες να μην παρασύρονται από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία του γιατί όποτε κυριάρχησαν τέτοιες ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις καταλύθηκε η δημοκρατία και χύθηκε πολύ αίμα.»