Χριστοδουλίδης: Οι αναφορές Ακιντζί ξεπέρασαν το πλαίσιο Γκουτέρες

Οι αναφορές Ακιντζί ξεπέρασαν το πλαίσιο Γκουτέρες, αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψ΄ηφιος Ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Δρ Δώρος Χριστοδουλίδης.

«Η συζήτηση για την αναζήτηση των πρακτικών της 4ης Ιουλίου δεν πρέπει να αποτελέσει θέμα για ένα νέο γύρο δημόσιων και άγονων αντιπαραθέσεων. Οι αναφορές Ακιντζί για ιδρυτικά κράτη παραπέμπει σε συνομοσπονδία κι όχι ομοσπονδία και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τέτοιες προσεγγίσεις τι αξία έχει το όποιο πλαίσιο Γκουτέρες αφού το έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις;

Την ίδια ώρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε στασιμότητα και σύμφωνα με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν πρόκειται να επαναρχίσουν πριν από το καλοκαίρι.

Συνεπώς, έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες για να κάνουμε αυτό που ποτέ δεν κάναμε για να πετύχουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Να σχεδιάσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική που να βασίζεται στα σύγχρονα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά δεδομένα.

Και αυτό μπορεί να γίνει αφού πρώτα με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε μπροστά μας έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Αυτό πράττουν όλα τα σοβαρά κράτη αυτό πρέπει να πράξουμε και εμείς αν θέλουμε να γίνουμε χρήσιμοι και ωφέλιμοι για την πατρίδα μας. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να τρέχουμε πίσω από δυσάρεστες εξελίξεις και να τσακωνόμαστε σε τηλεοπτικά πάνελ.»