Χριστοδουλίδης: Θα είμαι Πρόεδρος για όλους τους Κυπρίους

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων απηύθυνε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία στη διάρκεια της τελικής Παγκύπριας Συγκέντρωσης πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «η εθνική ενότητα είναι μια ιστορική αναγκαιότητα που δεν μπορεί να παρεμποδιστεί», προσθέτοντας πως «αυτό ακριβώς είναι που αντιλήφθηκαν όλοι από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά και συνενώνονται, ακριβώς, γιατί υπεράνω όλων είναι η πατρίδα. Και όταν η πατρίδα προχωρά, αυτό δεν είναι απειλή για κανένα κόμμα. Αντιθέτως, είναι δείγμα προόδου για όλους και για όλα».

«Αναλογιστείτε τι μπορεί να κάνει η Κύπρος όταν ενωθεί και σπάσει φραγμούς του παρελθόντος που εμποδίζουν την προκοπή της» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, καλώντας όλους να κοιτάξουν τους διπλανούς τους και να νιώσουν περήφανοι γιατί όλοι έκαναν υπερβάσεις αφήνοντας κατά μέρους προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες και εγωισμούς, επειδή αυτό προστάζει το εθνικό συμφέρον.

Δηλώνοντας πανέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ως ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι είναι πανέτοιμος για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων υλοποιώντας ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο δεν αποτελείται από γενικόλογες μεγαλοστομίες, ούτε επικαλείται μαγικά ραβδιά, αλλά περιλαμβάνει συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων και των τουρκικών απαιτήσεων, δημιουργώντας εκείνα τα δεδομένα που θα οδηγήσουν σε μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση πραγμάτων και στην πολυπόθητη επανένωση της πατρίδας μας.
«Έχω την εμπειρία και τις γνώσεις, έχω τις σχέσεις και έχω πάνω από όλα το όραμα να δω την πατρίδα μου λεύτερη και επανενωμένη».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για το πάθος, την ανιδιοτελή στήριξη, την έμπρακτη συνεισφορά τους και την εμπιστοσύνη που του επιδεικνύουν.

«Είμαι ευγνώμον και ευλογημένος για όλα αυτά που μου μάθατε, που με κάνετε μέρος της δικής σας οικογένειας, που γίναμε όλοι μαζί η δύναμη της ανανέωσης, της προοπτικής και της ελπίδας. Και που σε επτά μέρες, να είστε σίγουροι, θα γίνουμε η δύναμη Νίκης».


Καλώντας τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή την άλλη Κυριακή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «η αποχή δεν είναι επιλογή. Η αποχή διασφαλίζει τη συνέχεια όλων αυτών που μας ενοχλούν, όλων αυτών που μας απομακρύνουν από τις κάλπες, όλων αυτών που πρέπει, και εμείς, Ναι, θα αλλάξουμε».