Χριστοδουλίδης: Ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για το Κυπριακό

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδυλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να αναφερθεί στις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογο του, στις ΗΠΑ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «δύο ήταν τα κύρια σημεία της χθεσινής συζήτησης τους.

Το πρώτο αφορούσε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς ΗΠΑ να βοηθήσουν τη διαδικασία, πάντοτε στο πλαίσιο του γεγονότος ότι πρόκειται για κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία και πάντοτε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Εμείς καλωσορίζουμε τέτοιου είδους ενδιαφέρον από όλα τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δεύτερο θέμα που συζητήθηκε εν εκτάσει ήταν αυτό της ασφάλειας. Είναι σημαντικό ότι γίνεται απόλυτα κατανοητή η θέση της Λευκωσίας ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των δύο ηγετών, και αν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε μεταξύ μας στο συγκεκριμένο θέμα».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης θα επανέλθει στη θέση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Μαυρογιάννης επιστρέφει στην Κύπρο αύριο, 15 Ιουνίου, και στις 17 Ιουνίου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ακκιντζί. Ο κ. Μαυρογιάννης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του ως διαπραγματευτής».