Χριστοδουλίδης: Δεν αποδεχόμαστε πλέον να υπάρχουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δυο ταχυτήτων.

Σε δήλωση του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δρ Δώρος Χριστοδουλίδης για τις περικοπές μισθών στο δημόσιο, τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα επωμισθούν το κόστος της κρίσης και της κακής διαχείρισης μόνο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι πλήρωσαν σκληρό ήδη τίμημα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το θέμα με τις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία και στον κάθε φορολογούμενο.

Για αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει, ότι δεν θα επωμισθούν το κόστος της κρίσης και της κακής διαχείρισης μόνο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι πλήρωσαν σκληρό ήδη τίμημα, άλλοι με ανεργία κι άλλοι με αποκοπές μισθών μέχρι και 50%.

Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει και την αναγκαιότητα για νομοθετική ρύθμιση του Εθνικού κατώτατου μισθού όπως η πρόταση Συμμαχίας Πολιτών αλλιώς το χάσμα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μεγαλώνει. Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για σταδιακή αύξηση των συντάξεων έτσι ώστε η κατώτατη σύνταξη να είναι πάνω από το όριο της φτώχειας και να επανασχεδιαστεί το συνταξιοδοτικό σύστημα για να γίνει πιο δίκαιο.

Δεν αποδεχόμαστε πλέον να υπάρχουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δυο ταχυτήτων.

Ταυτόχρονα, αναμένουμε από την Κυβέρνηση να παρουσιάσει ενώπιον της Βουλής την πραγματική έκταση του προβλήματος και κατ’ επέκταση σε μια ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης – αν δεν ανατραπεί στο Ανώτατο Δικαστήριο – ποιο είναι το κόστος για τα δημόσια οικονομικά και ποιος θα τα πληρώσει.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αλλά και ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, αντί λύσεων, καταφεύγουν με ψιθύρους αλλά και τοποθετήσεις στα social media, σε κινδυνολογίες και εκβιασμούς για δεύτερο μνημόνιο. Για άλλη μια φορά βλέπουμε τις εξελίξεις να προσπερνούν το λεγόμενο success story.

Επιτέλους ας κυβερνήσουν.