Χριστοδουλίδης: Αισιοδοξία για ψήφιση του πλαισίου αφεργγυότητας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στη Λάρνακα είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι  η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί θετικά η αξιολόγηση από τους δανειστές της Κύπρου και να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Πρόσθεσε  πως το νομοσχέδιο που στέλνεται στη Βουλή είναι προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα στο οποίο λήφθηκαν υπόψη οι ανησυχίες της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση  κατά πόσον η κυβέρνηση ήξερε για το κούρεμα της 4ης Μαρτίου 2013 όπως υποστηρίζουν πολλοί και εάν η Βουλή εξαπατήθηκε από την κυβέρνηση και απέρριψε το πρώτο νομοσχέδιο για κούρεμα και αποδέχθηκε το δεύτερο, είπε:

«Οσοι εμπλέκονται στην πολιτική, είτε άμεσα είτε έμμεσα, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο και να λέμε πάντα την αλήθεια» είπε και πρόσθεσε πως «σε διαφορετική περίπτωση αυτή η κρίση αξιοπιστίας προς την πολιτική και τους πολιτικούς καθώς και η χαμηλή προσέλευση των συμπατριωτών μας στις πρόσφατες εκλογές θα ενισχύονται και θα φτάσουμε σε φαινόμενα σύμφωνα με τα οποία η μειοψηφία των συμπολιτών μας θα εκλέγουν τους πολιτειακούς και άλλους αξιωματούχους».

Ο Εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο και να λέμε την αλήθεια. Μπορεί κανείς να φανταστεί η παρούσα κυβέρνηση ή και γενικότερα οποιαδήποτε κυβέρνηση, να υπήρχε καλύτερη λύση από αυτό που έγινε και να μην το ήθελε η κυβέρνηση» διερωτήθηκε προσθέτοντας πως «μπορεί οποιοσδήποτε να φανταστεί ένα τέτοιο σενάριο»;

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρχε εναλλακτική λύση, απάντησε πως «η εναλλακτική λύση, επειδή μιλούν πολλοί για εναλλακτική λύση, ήταν η διάλυση και της Τράπεζας Κύπρου, όπως έγινε με τη Λαϊκή».

Κληθείς να αναφέρει τί αναμένει η κυβέρνηση μετά την έγκριση του πλαισίου αφερεγγυότητας από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αναμένουμε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία θα συνεδριάσει αυτή τη βδομάδα για να συζητήσει το όλο θέμα, να καταλήξει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο, αυτή την κατάσταση πραγμάτων που δημιουργήθηκε, να ολοκληρωθεί θετικά η αξιολόγηση από πλευράς των δανειστών μας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα πολύ σημαντικά βήματα».

Σε ερώτηση κατά πόσον η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι η Βουλή θα εγκρίνει το πλαίσιο αφερεγγυότητας, ο κ, Χριστοδουλίδης απάντησε πως «είμαστε αισιόδοξοι» και πρόσθεσε ότι «το αποτέλεσμα που αποστέλλεται στη Βουλή είναι προϊόν μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις ανησυχίες της Κυβέρνησης, αλλά και των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στις πλείστες των περιπτώσεων ο στόχος είναι κοινός. Αρα, θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».