“Χρειάζεται ανασχεδιασμός – απάντηση στα διαχρονικά σχέδια του σουλτάνου της Άγκυρας”

Αλληλεγγύη: Χρειάζεται ο επαναπροσανατολισμός ενεργειών και πράξεων, η αναθεώρηση και ανασχεδιασμός πολιτικών που να απαντούν στα διαχρονικά σχέδια του σουλτάνου της Άγκυρας

«Οι αναταράξεις στη μικρογειτονιά μας πήραν τη μορφή ηφαιστείου και εμείς υπνώττουμε, προσδοκώντας στην κοινωνική μας συνάντηση με τον εγκάθετο της Τουρκίας. Οικονομία και κοινωνία ταλανίζονται με χίλια δύο προβλήματα και εμείς αναβάλλουμε αποφάσεις απλώς για να περνούμε καλά. Τα εξουσιαστικά μας σύνδρομα δεν μας αφήνουν να δούμε την πραγματικότητα και είμαστε ανίκανοι να πάρουμε ρηξικέλευθες αποφάσεις γιατί μας λείπουν οι ιδέες εθνικής ανασυγκρότησης».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει:

«Το έχουμε πει επανειλημμένα και το επαναλαμβάνουμε: Το εθνικό συμβούλιο δεν είναι και δεν προορίζεται για να διαβουλεύεται εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής. Χρειάζεται ο επαναπροσανατολισμός ενεργειών και πράξεων, η αναθεώρηση και ανασχεδιασμός πολιτικών που να απαντούν στα διαχρονικά σχέδια του σουλτάνου της Άγκυρας. Χρειάζεται νέο σχέδιο δράσης που να δημιουργεί το αναγκαίο υπόβαθρο συνταύτισης συμφερόντων με τους μεγάλους οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να τα υπερασπιστούν, πρώτα και κύρια, για το δικό τους όφελος».

«Ποτέ δεν είναι αργά. Οι καλοσχεδιασμένες και στοχευμένες πολιτικές ποτέ δεν απέτυχαν. Εμείς θα επανέλθουμε», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.