Χρίστου: Εξηγήσεις για τους «στρατιωκούς όρους» και άδεια οπλοκατοχής

O πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, μίλησε στην εκπομπή του Omega, «Ενημέρωση Τώρα»  στον δημοσιογράφο Ονούφριο Σωκράτους, για τη φυγοστρατία και τις έδειες οπλοκατοχής που ζήτησαν αλλά απορρίφθηκαν.

Χαρακτήρισε τις κατηγορίες του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για το θέμα της φυγοστρατίας, «Πολιτική αλητεία» .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ η επίθεση που δέχεται το κόμμα του από συγκεκριμένα κόμματα οφείλεται σε εκλογικούς λόγους και στην προσπάθεια κάποιων να ανακόψουν την άνοδο του ΕΛΑΜ.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ απέδωσε τις κατηγορίες Σιζόπουλου και σε προσπάθεια της ΕΔΕΚ να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις ευθύνες που τους αποδίδει το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

«Προσωπικά έκανα μεταμοσχεύσεις και δεν φοβάμαι την αλήθεια. Υπάρχουν και εκθέσεις γιατρών και του Υπουργείο Άμυνας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρίστου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπηρέτησε ο Φρουρός ασφάλειας του προέδρου της Χρυσής Αυγής. « Ήμουν πολιτικό στέλεχος και αυτό δεν με κάνει αυτόματα φρουρό του» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά την χρησιμοποίηση εκ μέρους του, του όρου στρατιωτικά μέσα, ο κ. Χρίστου είπε πως με αυτή την έκφραση εννοούσε πως θα καλέσει τα κόμματα να δηλώσουν ποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τους έχουν υπηρετήσει στην Εθνική Φρουρά.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, έδωσε εξηγήσεις για τις άδεις οπλοκατοχής που ζήτησε και οι οποίες απορρίφθηκαν .

Ο κ. Χρίστου είπε πως η μία άδεια αφορούσε τον βουλευτή του κόμματος Λίνο Παπαγιάννη μετά από απειλές που δέχθηκε και η δεύτερη άτομο που θα ήταν στην προσωπική του φρουρά, όταν ζήτησε να μην δοθούν στο ΕΛΑΜ αστυνομικοί όταν μπήκε στη Βουλή.

Πηγή: Omegalive.com.cy