Χρίστου: Δεν με αφορούν οι καταγγελίες Φαίδωνος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, στην εκπομπή “Ενημέρωση” του Άλφα αναφέρθηκε τόσο στις κατηγορίες Φαίδωνος, όσο και στην υποψηφιότητα του κόμματός για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρίστου σε σχέση με τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος τόνισε ότι “δεν με αφορούν ούτε προσωπικά ούτε κομματικά. Όσες καταγγελίες και αν έχει κάνει και όσα στοιχεία έχει στην κατοχή του, θα πρέπει να τα προσκομίσει στην Αστυνομία και να ξεκινήσουν οι έρευνες για αποκάλυψή των οποιοδήποτε σκανδάλων μπορεί να κρύβονται πίσω από τα όσα λέει. Ως κόμμα συμφωνούμε με την κάθαρση. Πρέπει να υπάρξει κάθαρση”.

Ερωτηθείς για το θέμα των προεδρικών εκλογών του 2018 και στο ποια θα είναι η πρόταση του ΕΛΑΜ προς τον κόσμο για να μπορέσει να περάσει τις πολιτικές του, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ σημείωσε πως “εμείς ετοιμαζόμαστε να κατεβούμε με δικό μας υποψήφιο.Έχουν ήδη προχωρήσει οι συγκεκριμένες διαδικασίες. Αναμένουμε από την επόμενη εβδομάδα και μετά την συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπή, να έχουμε καταλήξει στο ποιος θα είναι αυτός ο άνθρωπος και θα είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε. Μαζί με την υποψηφιότητα του δικού μας ανθρώπου, θα έχουμε και το πολιτικό πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται θέσεις που αφορούν την διαφθορά και την κάθαρση”.

“Δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Δεν θα υπάρξει λύση ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε 100 μέρες, ούτε σε έξι μήνες. Αυτό το οποίο πρέπει να εμπεδώσουμε, είναι να καταλάβουν άπαντες, ότι οποιοσδήποτε θα κυβερνήσει θα έχει την διάθεση να διώξει όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Κυρίως όσους έχουν εμπλοκή σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος” σημείωσε.

Σχετικά με το πόσα ονόματα είναι στο τραπέζι, ο κ. Χρίστου είπε πως είναι τρία και δεν είναι μόνο από το κόμμα. “Δύο άτομα είναι εκτός του κόμματος” και ο τρίτος, όπως ανέφερε είναι ο ίδιος. Ωστόσο δεν ανέφερε τα ονόματα των δυο άλλων υποψηφίων και αρκέστηκε στο να αναφέρει πως “ο ένας είναι ακαδημαϊκός και ο δεύτερος ανήκει σε κάποια άλλη κατηγορία ανθρώπων και δεν θέλω να προχωρήσω περεταίρω. Είναι και οι δύο άτομα που δεν έχουν εμπλακεί ξανά στην πολιτική, δηλαδή με κανένα κόμμα”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: