Χλωρακιώτης: “Ουδέποτε ανέφερα ότι αντιτίθεμαι σε ενοποιήσεις Συνεργατικών”

Σε παραποίηση της δήλωσής του αποδίδει ο Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης την είδηση που μεταδίδεται ότι τοποθετήθηκε κατά των ενοποιήσεων των συνεργατικών ιδρυμάτων.

Ερωτηθείς  αργά το απόγευμα , ο κ. Χλωρακιώτης ανέφερε ότι κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε η ΚΤ για διερεύνηση των προβλημάτων και των εξελίξεων γύρω από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που φέρεται να εισηγείται ενοποίηση του Συνεργατικού Κινήματος και δημιουργία μιας εμπορικής τράπεζας. “Απάντησα ότι εγώ δεν σχολιάζω δηλώσεις άλλων προσώπων ή εκπροσώπων θεσμών και επανέλαβα ότι είναι γνωστές οι θέσεις του Συνεργατισμού αναφορικά με τις συγχωνεύσεις και εμπεριέχονται στο σχετικό σχέδιο που υποβάλαμε στην Κεντρική Τράπεζα”.

«Αυτό είπα», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι μεταδίδονται ειδήσεις ότι τοποθετείται εναντίον των ενοποιήσεων, προσθέτοντας ότι αυτό συνιστά παραποίηση της δήλωσής του.

Σε ότι αφορά το σχέδιο για εθελούσια αφυπηρέτηση από το Συνεργατισμό, ο κ. Χλωρακιώτης είπε ότι «έχουμε ανακοινώσει προ καιρού ότι υποβάλαμε ένα σχέδιο, εντός της νενομισμένης διαδικασίας».

Εξήγησε ότι το σχέδιο υποβλήθηκε από τον Έφορο Συνεργατικών Εταιρειών προς την Κεντρική Τράπεζα, όπως ήταν σωστό να πράξει, για να εκφράσει απόψεις και η Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Χλωρακιώτης πρόσθεσε ότι ο τώρα η Κεντρική Τράπεζα παρέπεμψε το σχέδιο στο Υπουργείο Οικονομικών για απόψεις. «Εκεί βρίσκεται το θέμα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι λαθεμένη», ανέφερε καταλήγοντας.