Χιονισμένη Σελήνη: Σήμερα, η δεύτερη Υπερ -Σελήνη του 2019

Χιονισμένη Σελήνη: Σήμερα, η δεύτερη Υπερ -Σελήνη του 2019

Για δεύτερη φορά φέτος, η Σελήνη θα φαίνεται μεγαλύτερη και πιο λαμπερή, καθώς το φεγγάρι κατά τη διάρκεια της πανσελήνου  θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο περίγειο).

Σήμερα, στις 17:53 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει η δεύτερη Υπερ-Σελήνη του 2019. Η πρώτη υπερπανσέληνος είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου. Άλλη μία Υπερ-Σελήνη θα υπάρξει στις 21 Μαρτίου.

Η Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο). Το αποτέλεσμα είναι ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Η απόσταση της Σελήνης (που ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά) από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Αστρολογία – Πώς αποκαλείται η πανσέληνος του Φεβρουαρίου;

Κάθε μήνα, το φεγγάρι περνάει από έναν σεληνιακό κύκλο που περιλαμβάνει τέσσερις πολύ διαφορετικές φάσεις.

Οι δύο φάσεις στις οποίες δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι οι πιο σημαντικές: η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος. Η Νέα Σελήνη ή είναι μια μικροσκοπική φέτα στον ουρανό ή φαίνεται, σαν να μην υπάρχει σελήνη καθόλου, ενώ η Πανσέληνος είναι αρκετά μεγάλη και αξιοσημείωτη.

Αυτές είναι οι δύο πιο προφανείς φάσεις… και μας επηρεάζουν επίσης περισσότερο. Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου, που θα εμφανιστεί σήμερα, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ίσως να αναρωτιέστε τι μπορούμε να περιμένουμε να νιώσουμε, και πώς αποκαλείται η πανσέληνος αυτή, καθώς και αν έχει κάποια διακριτικά χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται, η Πανσέληνος αυτού του μήνα είναι πραγματικά ξεχωριστή. Θα είναι μια Υπερσελήνη! Που σημαίνει ότι θα φαίνεται πιο φωτεινή, μεγαλύτερη και πιο κοντά από τη μέση πανσέληνο.

Μια Υπερσελήνη συμβαίνει, όταν η Πανσέληνος συμπίπτει με την πλησιέστερη προσέγγιση της Σελήνης προς τη Γη, στην τροχιά της. Έτσι, ναι, το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά από ότι συνήθως, και θα φαίνεται μεγαλύτερο – αν και, συνήθως, η διαφορά μπορεί να είναι δύσκολο να φανεί με γυμνό μάτι.

Αυτό το φεγγάρι όμως, μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό. Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου θα είναι η μεγαλύτερη Υπερσελήνη, όλης της χρονιάς και θα συνοδεύεται από τον Regulus, το πιο λαμπρό αστέρι στον αστερισμό του Λέοντα. Γι’ αυτό, μπορείτε να περιμένετε ότι ο ουρανός θα είναι αρκετά φωτεινός, εκείνο το βράδυ! Υπάρχει έντονη διαφορά με τον Φεβρουάριο του 2018, που δεν είχαμε καθόλου πανσέληνο.

Αυτή η Πανσέληνος, όπως και όλες οι Πανσέληνοι, έχει επίσης ένα όνομα. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι έδιναν τα ονόματα της σελήνης, ανά μήνα για να παρακολουθήσουν τις αλλαγές των εποχών. Ακολουθούσαν, τον σεληνιακό μήνα αντί για το ηλιακό έτος. Οι Ευρωπαίοι και οι αυτόχθονες φυλές, ονόμασαν τα φεγγάρια, με βάση τα χαρακτηριστικά που συνδέονται, με εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με το χρόνο και την ημερομηνία, η πανσέληνος του Φεβρουαρίου ονομάζεται Χιονισμένη Σελήνη. Είναι γνωστή και με άλλα ονόματα, όπως η Πεινασμένη Σελήνη , η Θυελλώδης Σελήνη και η Αγνή Σελήνη.

Το όνομα Χιονισμένη Σελήνη, το πήρε από τις συνήθως χιονισμένες συνθήκες που επικρατούν τον Φεβρουάριο, ενώ η Πεινασμένη Σελήνη, προέρχεται από το γεγονός, ότι λόγω καιρού, οι πηγές τροφίμων ήταν δύσκολο να βρεθούν και οι συνθήκες κυνηγιού, ήταν πολύ δύσκολες.

Αυτή η Χιονισμένη Σελήνη, ανατέλλει στην Παρθένο και είναι μια τέλεια στιγμή για αποκαλύψεις. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να μπορέσετε να αποκτήσετε το θάρρος να αποχαιρετήσετε τις αρνητικές καταστάσεις και τους ανθρώπους που σας κατέβαλλαν ψυχικά.

Αυτή η πανσέληνος είναι μια καλή στιγμή για να επανεκτιμήσουμε και να καταλάβουμε τι δεν χρειάζεται πλέον να βρίσκεται στη ζωή μας.

Γενικά, αυτό είναι το είδος της ενέργειας που προέρχεται από την Πανσέληνο, αλλά το γεγονός ότι είναι στην Παρθένο, απλώς το εντείνει.

Επομένως, θα δούμε χιόνι κατά τη διάρκεια της πανσελήνου; Εξαρτάται από το πού ζείτε, αλλά αυτό θα ήταν σίγουρα μια ωραία σύμπτωση!