Χειροπέδες σε 5 πρόσωπα για το «πακέτο» κοκαϊνης – Τέθηκαν υπό κράτηση

Χειροπέδες σε 5 πρόσωπα για το «πακέτο» κοκαϊνης – Τέθηκαν υπό κράτηση

Ποσότητα άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη, μεικτού βάρους δύο κιλών και 300 γραμμαρίων, εντόπισαν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, που προχώρησαν στη σύλληψη πέντε προσώπων, τεσσάρων ανδρών και μίας γυναίκας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ την περασμένη Παρασκευή, 3 Απριλίου, σε αποθήκη ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών, στην Λεμεσό. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα χάρτινο κιβώτιο, το οποίο είχε σταλεί στην Κύπρο από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Μετά τον εντοπισμό τους την Παρασκευή, το υποστατικό τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από τα μέλη της ΥΚΑΝ.

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι χθες Σάββατο, 33χρονος μετέβηκε στο υποστατικό, όπου παρέλαβε το χαρτοκιβώτιο. Αμέσως μετά τα μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν στη σύλληψη του υπόπτου για αυτόφωρο αδίκημα.

Λίγο προηγουμένως, ο 33χρονος είχε θεαθεί από τα μέλη της Αστυνομίας να έχει επαφές με άλλα τρία πρόσωπα, οι οποίοι περιφέρονταν ύποπτα στην περιοχή. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 39 ετών, 30 ετών και 27 ετών. Μετά την παραλαβή των ναρκωτικών από τον 33χρονο, τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία διακινούνταν σε παρακείμενους δρόμους οι άλλοι τρεις ύποπτοι και τους υπέβαλαν σε έλεγχο.

Ο 39χρονος συνελήφθη στο σημείο όπου ανακόπηκε το όχημα που οδηγούσε, για αυτόφωρο αδίκημα, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα καπνισμένο χειροποίητο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη, αναμεμειγμένη με βιομηχανοποιημένο καπνό.

Στο αυτοκίνητό του, μέσα σε τσάντα, εντοπίστηκαν 600 ευρώ ένα μαχαίρι, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα στη θέση του συνοδηγού, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, για περαιτέρω εξετάσεις. Ο ίδιος, καθώς και ο 33χρονος συνελήφθησαν στη συνέχεια με δικαστικά εντάλματα, ενώ με δικαστικά εντάλματα συνελήφθησαν και οι 30χρονος και 27χρονος.

Δικαστικό ένταλμα εκδόθηκε και εναντίον 25χρονης, στη βάση μαρτυρίας σχετικά με την ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε από την ΥΚΑΝ. Η 25χρονη συνελήφθη, βάσει του Δικαστικού εντάλματος, γύρω στις 9.20 το βράδυ του Σαββάτου.

Οι πέντε ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το Επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στην Λεμεσό.