Χειροπέδες σε 21χρονο για πλαστό safe pass – 41 καταγγελίες

Σύλληψη 21χρονου για πλαστό safe pass

Στους 5,310 ανήλθαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας κατά τους οποίους καταγγέλθηκαν οκτώ υποστατικά και 33 πολίτες

Στο πλαίσιο των έλεγχων για εφαρμογή του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα σήμερα, μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν για έλεγχο σε εστιατόριο στη Λάρνακα.

Κατά τη διάρκεια του έλεγχου, 21χρονος υπάλληλος του εν λόγω εστιατορίου παρουσίασε σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό του τηλέφωνο, πιστοποιητικό rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα. Τα μέλη της Αστυνομίας ζήτησαν από τον 21χρονο να παρουσιάσει το δελτίο ταυτότητας του για ταυτοποίηση, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σε αυτό διαφορές σε σχέση με την ταυτότητα του και ηγέρθησαν υποψίες ως προς τη γνησιότητα του.

Ανακρινόμενος προφορικά, ο 21χρονος παραδέχθηκε ότι το σχετικό πιστοποιητικό ήταν παραποιημένο και συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος. Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να παρουσιαστεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον Δικαστηρίου. Εναντίον του εκδόθηκε επίσης εξώδικο πρόστιμο ύψους €300.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 5,310 έλεγχους σε παγκύπρια βάση, κατά τους οποίους καταγγέλθηκαν οκτώ υποστατικά, καθώς και 33 πολίτες για διάφορες παραβάσεις του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Check Also

Aίθριος ο καιρός με νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα (live map)

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα …

Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους

Σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας – 28 Νοεμβρίου 2021 Στη …