Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους

Εντοπίστηκαν στην κατοικία τους χρυσαφικά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εργαλεία, φυσίγγια και χειροβομβίδα

Στη σύλληψη δύο προσώπων, άντρα ηλικίας 33 ετών και γυναίκας ηλικίας 29 ετών, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, μετά από επιχείρηση έρευνας σε κατοικία που οι δύο ύποπτοι διέμεναν σε χωριό της επαρχίας Πάφου, όπου εντοπίστηκε περιουσία που διερευνάται κατά πόσο αποτελεί προϊόν κλοπής. Ανάμεσα στα ανευρεθέντα είναι μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, συλλεκτικά νομίσματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία τηλεόραση, ηλεκτρικά εργαλεία, καθώς και μεγάλος αριθμός κυνηγετικών φυσιγγίων και μία χειροβομβίδα, μερικώς οξειδωμένη, ωστόσο σε λειτουργήσιμη κατάσταση.

Η επιχείρηση έρευνας στην κατοικία των δύο υπόπτων, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου, με δικαστικό ένταλμα που εξασφαλίστηκε στη βάση στοιχείων που προέκυψαν για την εμπλοκή του 33χρονου στη διάπραξη αριθμού διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, καθώς και κλοπών αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν στην Πάφο.

Πρόκειται για εννέα συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων, επτά διαμερισμάτων και δύο κατοικιών, καθώς και δύο υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων. Το ένα από τα δύο οχήματα είχε κλαπεί στις 31 Δεκεμβρίου, 2021, κατά τη διάρρηξη της μίας από τις δύο κατοικίες, που βρίσκεται στην Κισσόνεργα. Το όχημα εξακολουθεί να αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ δεύτερο όχημα, που κλάπηκε τρεις μέρες προηγουμένως, στις 28 Δεκεμβρίου, έχει εντοπιστεί.

Για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων οι 33χρονος και 29χρονη τέθηκαν υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Πάφου να διερευνά τις εννέα υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, τις δύο υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων, υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, καθώς και υπόθεση παράνομης κατοχής στρατιωτικού εκρηκτικού μηχανισμού, και εκρηκτικών υλών.

Στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν μέλη των ΤΑΕ και ΟΠΕ Πάφου, και πυροτεχνουργός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.