Χειροπέδες σε ακόμα ένα πρόσωπο για τις πλαστές άδειες παραμονής – Τον «τσάκωσαν» στο αεροδρόμιο

Χειροπέδες σε ακόμα ένα πρόσωπο πέρασε η Αστυνομία για την υπόθεση εξασφάλισης άδειας παραμονής στην Κύπρο με πλαστά έγγραφα. Οι συλλήψεις πλέον ανέρχονται συνολικά στις δέκα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στo ΡΙΚ ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, χθες βράδυ το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, στην προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό.

Χθες η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη άλλων δύο ατόμων για την ίδια υπόθεση .

Πρόκειται για Κύπρια πιστοποιούσα υπάλληλο, ηλικίας 65 ετών, και Σύρο, ηλικίας 41 ετών. Οι δύο φέρονται να ενεργούσαν ως μεσάζοντες, ανάμεσα στη συλληφθείσα λειτουργό του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και άλλους μετανάστες.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται εννέα Σύροι και ακόμα ένα άτομο, το οποίο επίσης φέρεται να ενεργούσε ως μεσάζοντας.

Υπό οκταήμερη κράτηση, τελούν η λειτουργός του Τμήματος μετανάστευσης και έξι Σύροι.

Εναντίον των συλληφθέντων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις. Διερευνώνται επίσης αδικήματα διαφθοράς, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας και παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται.