Χατζηπαντέλα: «Μας προβληματίζει η αύξηση στα κρούσματα…» – Tι είπε για επαναφορά μάσκας

Προβληματισμός επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας μετά την έξαρση κρουσμάτων που επικρατεί στην Κύπρο την τελευταία εβδομάδα.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο το πρωί της Τετάρτης (22/06) ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέφερε πως αυτό ήταν κάτι που συζητήθηκε και στη χθεσινή του συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

«Μας προβληματίζει η αύξηση στα κρούσματα. Υπάρχει και στο Ισραήλ τις τελευταίες δύο με τρεις βδομάδες. Θα περιμένουμε να δούμε τις νοσηλείες και θα δούμε αναλόγως τι μέτρα θα λάβουμε, αλλά σίγουρα μας ανησυχεί», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη επαναφορά της προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε πως αυτό ήταν κάτι το οποίο επίσης συζητήθηκε και προκαλεί προβληματισμό.

«Η ανησυχία που έχουμε είναι το αν ο κόσμος θα τηρά αυτό το μέτρο ή αν θα πρέπει να τον ευαισθητοποιήσουμε με κάποιον άλλο τρόπο», εξήγησε.

Σημειώνοντας πως η έξαρση κρουσμάτων δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει μόνο στην Κύπρο, αλλά σε πολλές χώρες τη συγκεκριμένη περίοδο.

«Θα μας προβληματίσει πάντως και το θέμα των rapid test. Το αν θα πρέπει να γίνουν στοχευμένα ίσως σε μερικές ομάδες του πληθυσμού», επεσήμανε ο Υπουργός.