Χατζηδάκης: Συρρικνώνει την προστασία της α’ κατοικίας η συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών

Η συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών ουσιαστικά οδηγεί σε συρρίκνωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς προβλέπει σειρά από «κόφτες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως εξήγησε, για παράδειγμα άγαμος δανειολήπτης που έχει κατοικία με αντικειμενική αξία 150.000 ευρώ, αλλά ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ δεν θα υπάγεται στην ρύθμιση.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι βάσει της νέας συμφωνίας όσοι έχουν μπει στο νόμο Κατσέλη θα βγουν και θα ελεγχθούν από την αρχή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι χρειάζεται σφαιρική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση και η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να επεξεργαστεί γρήγορα τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ελάφρυνση των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς η καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία.

Προσέθεσε ότι η ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2016 έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για οριζόντια «κουρέματα» σε δάνεια βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αντίστοιχες προτάσεις για την επιτάχυνση του νόμου Κατσέλη και το διαχωρισμό των θυμάτων της κρίσης και των στρατηγικών κακοπληρωτών.