Χασιμότο: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να γίνουν χωρίς θεατές»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Tokyo 2020», στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), τρεις μήνες πριν από την έναρξή τους.

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για «ασφαλείς» Αγώνες, η Σέικο Χασιμότο, η οποία ανέλαβε επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020 τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι οι διοργανωτές θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι οι Αγώνες δεν θα ακυρωθούν.

Τόνισε επίσης ότι οι Αγώνες θα ήταν επιτυχημένοι μόνο εάν οι διοργανωτές «προστατεύσουν» πλήρως τους αθλητές και τον ιαπωνικό πληθυσμό.

Λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με τις εξελίξεις της πανδημίας Covid-19, οι διοργανωτές ανέβαλαν την απόφαση σχετικά με την παρουσία ή την απουσία θεατών μέχρι τον Ιούνιο.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον σκεπτικισμό του ιαπωνικού πληθυσμού, σε μεγάλο βαθμό υπέρ μιας περαιτέρω αναβολής ή ακύρωσης, το Tokyo 2020 ανακοίνωσε μία σειρά νέων αυστηρών μέτρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, δεν απαιτείται καραντίνα για αθλητές και τα εμβόλια δεν θα είναι υποχρεωτικά.