Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική

Χαρδαλιάς: Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική από 16-30 Σεπτεμβρίου – Σε αυξημένη επιτήρηση η Περιφέρεια Τρικάλων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το  πακέτο των νέων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο Τετάρτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην Αττική.

Αναλυτικά τα μέτρα:

-Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς όρους το όριο πληρότητας μειώνεται σε 50% από 75%. Μόνο καθήμενοι και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Απαγορεύονται το αλκοόλ και το κάπνισμα.

-Αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική και των κλειστών αιθουσών συναυλιών.

-Το όριο πληρότητας για τους κινηματογράφους και τα θέατρα μειώνεται σε 60% από το 75%. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, την έξοδο και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ ουρές ,πλατείες, στάση λεωφορείων, όπου δηλαδή δεν μπορεί να τηρηθεί 1,5 μέτρο απόσταση). Απευθύνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους.

-Στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθορίζεται ανώτατο αυστηρό όριο έξι ατόμων.

-Παραμένει σε ισχύει το ανώτατο όριο των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί παραμένει σε ισχύ, με εξαίρεση σούπερ μάρκετ, φούρνους και καταστήματα τροφίμων.

-Στις λαϊκές αγορές είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από παραγωγούς και καταναλωτές, ενώ θα συμμετέχει το 50% των πωλητών ανά κατηγορία πωλητών. Επίσης θα υπάρχει απόσταση 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων ενώ υπάρχει η δυνατότητα για παράλληλη λειτουργία λαϊκής αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς όλους πολίτες άνω των 65 ετών, τόσο στην Αττική όσο και σε όλη τη χώρα για γενική χρήση μάσκας, καθώς και να αποφεύγουν χώρους υψηλής συνάθροισης (πχ ΔΕΚΟ, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μέσα μαζικής μεταφοράς).