Χαραλαμπίδου: Χωλαίνει η εξυπηρέτηση των πολιτών και η εκτελεστική εξουσία σφυρίζει αδιάφορα

Χωλαίνει η εξυπηρέτηση των πολιτών και η εκτελεστική εξουσία σφυρίζει αδιάφορα, τόνισε σε δήλωσή της η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ -Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Ειρήνη Χαραλαμπίδου,  μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών

Η δήλωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να σας υπενθυμίσω ότι, απολογήθηκε στον κυπριακό λαό γιατί δεν απαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους στους πολίτες. Επομένως, ποιου είναι η ευθύνη να τα διορθώσει όλα αυτά; Αν θέλουμε να έχουμε ένα ανθρωποκεντρικό κράτος, θα πρέπει η εκτελεστική εξουσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δημιουργήσει δομές που θα σέβονται τον πολίτη.

Να αναφέρω ενδεικτικά το θέμα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και την καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων που δημιουργεί τεράστια προβλήματα, καθώς άνθρωποι δεν έχουν να αγοράσουν τα προς το ζην για το μήνα. Συνεπώς, οφείλουμε αυτές τις δομές να τις διορθώσουμε και να τις εκσυγχρονίσουμε, έχοντας ως προτεραιότητα και επίκεντρο τον πολίτη. Αν θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκό κράτος, θα πρέπει να βάλουμε πρώτα και πάνω από όλα τις ανάγκες του πολίτη. Οι εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως ήταν καταιγιστικές με πολλές παραλείψεις, αλλά και εισηγήσεις που -δυστυχώς από την σημερινή συζήτηση- καταλάβαμε ότι δεν υιοθετούνται.

Να αναφέρω, επίσης, ότι σήμερα μας λέχθηκε ότι υπάρχουν 100 χιλιάδες υποθέσεις στο Κτηματολόγιο, οι οποίες εκκρεμούν. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.