Χαραλαμπίδου: Σήμερα γίναμε μάρτυρες σε μια νέα έκδοση των ιδανικών του Ολυμπισμού. Την κυπριακή έκδοση

Σήμερα γίναμε μάρτυρες σε μια νέα έκδοση των ιδανικών του Ολυμπισμού. Την κυπριακή έκδοση, τόνισε σε δήλωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου

Η δήλωση της κ. Χαραλαμπίδου:

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σήμερα, μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια, προσυπογράφοντας πλήρως την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και τις παρατηρήσεις του για συγκεκριμένα ζητήματα και σε σχέση με την ευνοιοκρατική διαχείριση από πλευράς ΚΟΑ υπόθεσης εντυπωσιακής μισθολογικής αύξησης αθλήτριας και μέλους του Συμβουλίου του ΚΟΑ. Με λύπη, διαπιστώσαμε ότι κακές πρακτικές, πολιτικές συναλλαγές που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια σε διάφορους τομείς, παρατηρούνται και στον αθλητισμό.

Δεν νοείται πρώην αθλήτρια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, λίγο πριν την λήξη της θητείας του Συμβουλίου, να επωφελείται σημαντικής μισθολογικής αναβάθμισης, από την Ε5 στην Α8, με απόφαση του Συμβουλίου του οποίου ήταν μέλος. Ενώ την ίδια στιγμή αποφασίστηκε με λανθασμένη διαδικασία, όπου φαίνεται να έγινε και παραποίηση εγγράφων, να αποσπαστεί στην ΚΟΕ χωρίς καν να υπάρχει τέτοιο αίτημα από την Επιτροπή.

Όπως φαίνεται αυτή ήταν η ανταμοιβή της συγκεκριμένης πρώην αθλήτριας για την προσφορά της στο κυβερνών κόμμα, του οποίου υπήρξε υποψήφια βουλευτής και δραστήριο μέλος.

Για την χαριστική αυτή αντιμετώπιση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και ο πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ που πήρε την απόφαση, αλλά και ο νυν πρόεδρος ο οποίος έχει ενημερωθεί με λεπτομερή επιστολή από την ΚΟΕ ως αποτέλεσμα της διερεύνησης που έκανε η ίδια η Επιτροπή για το θέμα.

Οι κακές πρακτικές της χαριστικής μεταχείρισης, της ελλιπούς διαφάνειας πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Έχουν μολυνθεί όλοι οι τομείς της πολιτείας και της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να μιλούμε για ολυμπιακό πνεύμα, για καθαρότητα στον αθλητισμό για αρχές και αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, για ιδανικά και ευγενή άμιλλα και να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα στο χώρο του αθλητισμού.