Χαραλαμπίδου: Η πολιτική της «αρπαχτής» που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς

Η πολιτική της «αρπαχτής» που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, τόνισε σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις Ειρήνη Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για  θέματα που αφορούν τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 Η πολιτική της «αρπαχτής» που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση έχει πλήξει, όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Τα θέματα των πολιτογραφήσεων, οι καταχρήσεις που έγιναν από απληστία, τα θέματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όλα αυτά δυστυχώς κλονίζουν την εμπιστοσύνη στα θέματα επενδύσεων στη χώρα μας. Οι Διεθνείς Οργανισμοί πρέπει να θεωρούνται σύμμαχοι μας, καθότι οι εκθέσεις τους είναι εργαλεία προκειμένου να διορθώνουμε τα διάφορα κενά που παρουσιάζονται στις νομοθεσίες μας. Είναι καθοριστικής σημασίας η έκθεση της MONEYVAL η οποία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Με τι εκθέσεις της Greco μπορεί να υπάρχουν περιθώρια για εφαρμογή των συστάσεων αλλά ας μην ξεχνούμε ότι η έκθεση της MONEYVAL είναι καθοριστική για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη χώρα μας οι ξένοι επενδυτές. Αρχικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης  επιχείρησαν όλοι να παρουσιάσουν μια εικόνα αγγελικά πλασμένη. Στη συνέχεια  έγιναν παραδοχές, στη βάση γεγονότων.

Είναι σημαντικό να γίνονται παραδοχές  γιατί αν δεν εντοπίζουμε το πρόβλημα, δεν μπορούμε να το λύσουμε. Συνεπώς, πρέπει να σταματήσουμε σε τούτον τον τόπο να στρουθουκαμηλίζουμε με το να νομίζουμε ότι η εσωτερική επικοινωνιακή διαχείριση λύνει τα προβλήματα και μειώνει ευκαιριακά το πολιτικό κόστος. Δεν είναι έτσι που πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος. Πρέπει να εντοπιστούν τα προβλήματα. Να τα λύσουμε και να σταματήσουν ανεύθυνες συμπεριφορές που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και την κάνουν πρωτοσέλιδο στα ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Είχαν ακουστεί πολλά από τον  τέως Υπουργό Οικονομικών ως προς τις εισπράξεις σε σχέση με την λίστα Λανγκάρτ. Σήμερα πληροφορηθήκαμε, μετά από ερώτηση που υποβάλαμε, ότι στα ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας  μπήκαν μόνο Δέκα εκατομμύριά και όχι 35εκ. ως ισχυρίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο τέως Υπουργός Οικονομικών.