Χαραλαμπίδου: Η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγχεται

Η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγχεται, τόνισε σε δηλώσεις της, η βουλευτής, του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μετά την εξέταση του προϋπολογισμού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Η ανακοίνωση:

Είναι αήθης η επίθεση που δέχεται ο Γενικός Ελεγκτής από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Αν είναι δυνατόν να τον κατηγορούν ότι «εργαλειοποιείται» από την αντιπολίτευση.

Είναι προφανές ότι θέλουν μια Ελεγκτική Υπηρεσία ασπόνδυλη, η οποία να παραβλέπει κακές πρακτικές της κυβέρνησης και των Υπουργών της.

Είναι φανερή η ενόχληση τους γιατί τόλμησε η Ελεγκτική Υπηρεσία να προχωρήσει με έκθεση για τα ταξίδια του Προέδρου στις Σεϋχέλλες που είχαν και κατάληξη να δοθούν μια βαλίτσα διαβατήρια στον Σαουδάραβα ιδιοκτήτη του αεροσκάφους. Παρόμοιες συμπεριφορές και από υπουργούς της κυβέρνησης.

Δεν νοείται η κυβέρνηση να δυσχεραίνει τον έλεγχο αντί να τον επιζητά προκειμένου να βελτιωθούν πρακτικές και να καταπολεμηθεί και να προληφθεί η διαφθορά.

Στερούν πρόσβαση σε πληροφορίες στην Ελεγκτική Υπηρεσία όπως μας καταγγέλθηκε στην διάρκεια της συζήτησης σήμερα. Για τα 18 διαβατήρια του καζίνο αρνήθηκαν να δώσουν το λεκτικό απόφασης του Υπουργικού. Κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με τους φακέλους των πολιτογραφήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων ως τύγχανε κατάχρησης εκδόθηκαν αλλεπάλληλες ανακοινώσεις από το ΑΚΕΛ, προφανώς σε ώτα μη ακουόντων, με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα μας διεθνώς ρεζίλι αφού επέτρεπαν σε ένα συγκεκριμένο κύκλωμα προνομιούχων να ξεπουλούν τα διαβατήρια της χώρας μας σε εγκληματίες με ανάλογο κέρδος.