Χαραλαμπίδου: Βουλευτής του ΔΗΣΥ, με απείλησε με τρόπο αισχρό και απαράδεκτο

Η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ήταν έντονη με  την Βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να καταγγέλλει επίθεση προς το πρόσωπο της από τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Κωστάκη Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα η κα. Χαραλαμπίδου έγραψε στο Facebook:

*Σε ερώτηση μου προς τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο αν κατέφυγαν σε αυτόν Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, βουλευτές ή άλλοι που ασκούν εκτελεστική εξουσία, προκειμένου τα δάνεια τους να τύχουν διαχείρισης από τον ίδιο και να καταλήξουν σε συμφωνία με την τράπεζα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Κωστάκης Κωνσταντίνου, εξεμάνη, άρχισε να ωρύεται και να μου επιτίθεται λεκτικά για θέματα προσωπικής ηθικής. Με απείλησε με τρόπο αισχρό και απαράδεκτο. Είναι να αναρωτιέται κανείς, γιατί ο κ. Κωνσταντίνου αντέδρασε με τόσο έντονο και εξωθεσμικό τρόπο σε μια απλή ερώτηση προς τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο.»

Δηλώσεις Ε. Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά τη θέση μας, ότι ως ΑΚΕΛ είμαστε υπέρ της πλήρους διαφάνειας. Καταψηφίσαμε την πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί η συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Θεσμών. Το θέμα απασχόλησε σε διαδικαστικό επίπεδο όχι μία αλλά τρεις φορές και η επιτροπή αποφάσισε, μια τέτοια μετακίνηση του θέματος θα έστελνε όλα τα λάθος μηνύματα ως προς τη βούληση της Επιτροπής να διαχειριστεί το θέμα.

Δίνουμε μια εικόνα ως Κοινοβούλιο ότι φοβούμαστε να αγγίξουμε το θέμα, δίνουμε μια εικόνα ότι θέλουμε να το σπρώχνουμε σε μια διαδικασία χωρίς τέλος. Και διερωτώμαι, πως ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας κατάφερε να μαζέψει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να ετοιμάσει έκθεση που να απαντά στα ερωτήματα που εγείρονται στην Επιτροπή Ελέγχου, για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων σε σχέση με την ΣΚΤ;

Αυτό που διαβεβαίωσε την Επιτροπή ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ήταν ότι μπορεί να στείλει οποιαδήποτε στοιχεία του ζητηθούν από το Κοινοβούλιο. Αν ζητηθεί, είπε ο Διοικητής, η Κεντρική Τράπεζα μπορεί να κάνει έρευνα στο βαθμό που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της. Εξαρτάται και από τα ερωτήματα που θα θέσουμε και την πολιτική βούληση που θα επιδείξουμε.

Για το τζετ του Σαουδάραβα

Συνεδρίαση για το JET και την πολιτογράφηση του Σαουδάραβα: Άλλη μια εισήγηση που μας ξάφνιασε. Ενώ το θέμα είχε ήδη εγγραφεί από το ΑΚΕΛ στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου με συν υπογράφοντες την κ. Ερωτοκρίτου Αναπληρώτρια Πρόεδρο του ΔΗΚΟ , τον κ. Ευσταθίου εκ μέρους της ΕΔΕΚ και τον κ. Περδίκη εκ μέρους των Oικολόγων υπήρξε η εισήγηση και αυτό το θέμα να πάει στην Επιτροπή Θεσμών γιατί αποφάνθηκαν ότι δεν διαπιστώνουν διασπάθιση. Προφανώς γιατί έκαναν επιλεκτική ανάγνωση των εκθέσεων του Γενικού Ελεγκτή ή δεν έκαναν καθόλου. Είναι να απορεί κανείς! Ούτε τις τοποθετήσεις του Αρχηγού του κόμματος τους δεν ακούν μερικοί;