Χαραλάμπους: Η Κυβερνηση δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε αποκοπές μισθών

Σε ανάρτηση του ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους αναφορικά με τις αποκοπές μισθών σε σχέση με τα απεργιακά μέτρα των εκπαιδευτικών οργανώσεων ανέφερε:

“Οι εκπαιδευτικές μας Οργανώσεις ΠΟΕΔ – ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ διερεύνησαν το θέμα της νομιμότητας της αποκοπής μισθών σε σχέση με τις τελευταίες απεργίες και πήραν σήμερα δύο νομικές συμβουλές από έγκριτους νομικούς συμβούλους, ότι η Κυβερνηση δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε αποκοπές μισθών.

Οι Οργανώσεις μας εξουσιοδότησαν τους νομικούς συμβούλους, να αποστείλουν άμεσα σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας. Σε περίπτωση που γίνει αποκοπή μισθών οι Οργανώσεις μας θα προχωρήσουν άμεσα σε νομική διεκδικήση του θέματος.”

Σε νεότερη ανάρτησή του αναφέρθηκε στην εισήγηση προς τον Υπουργό Παιδείας:

Αν όλους αυτούς τους μήνες δεν αντέχαμε στις πιέσεις και το “βρισίδι” πολλών, υποκύπτοντας σε ό,τι ήθελαν “όλοι” αυτοί που μας κατηγορούν όποτε διεκδικούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, ή και χωρίς λόγο, θα βρισκόμασταν ακόμη με τις αποφάσεις της 4ης Ιουλίου! Και θα μας περίμεναν πολύ χειρότερα στη συνέχεια.

Έγινε εισήγηση προς τον Υπουργό να αντικατασταθούν οι μέρες των απεργιών με άλλες αργίες για να αναπληρωθουν τα μαθήματα που χάθηκαν, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση δυστυχώς. Έδωσαν άμεσα εντολή για πολύ συγκεκριμένους λόγους να γίνει αποκοπή.

Συνεπώς οφείλουμε αφού υπάρχουν οι δύο νομικές απόψεις, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, αν η αποκοπή αυτή είναι παράνομη.

Το γεγονός αυτό θα έχει πολύ θετική επίδραση στο μέλλον, γιατί για ευνόητους λόγους αυτό θα μειώσει κατά πολύ την όποια αυθαιρεσία του εργοδότη, όχι μόνον στη δική μας περίπτωση αλλά και για άλλες ομάδες εργαζομένων στο μέλλον.

Σταματήστε λοιπόν συνάδελφοι να επηρεάζεστε από τον καθένα που για τους δικούς του λόγους του βγάζει τα απωθημένα του με απαραδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος μας. Εμείς οφείλουμε να προχωρούμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε και να αντιμετωπίζουμε και όλους αυτούς με σωστά επιχειρήματα.