Χαράλαμπος Βάρδης: Ο ομογενής από την Αυστραλία και το ”Πεντελικόν”

Ο Χαράλαμπος Βάρδης ομογενής από το Σίδνεϊ Αυστραλίας είχε στην κατοχή του αλυσίδα με εστιατόρια. Μετά από χρόνια δουλειάς και κόπων ήρθε στην Ελλάδα το 1980. Σκοπός του ήταν να μπει στην αγορά των πλούσιων και ισχυρών οικογενειών των βορείων προαστίων.
Έτσι λοιπόν το 1984, το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν περνά στην ιδιοκτησία της οικογένειας Βάρδη, ομογενούς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που αναλαμβάνει με σεβασμό και μεράκι να τιμήσει την ιστορία του ξενοδοχείου, να διαφυλάξει την κλασική του αξία, αναπτύσσοντας παράλληλα και διακριτικά τις πιο σύγχρονες ανέσεις για τους έμπειρους επισκέπτες του.
Από το 1927 έως και σήμερα, το Πεντελικόν έχει φιλοξενήσει διάσημους καλλιτέχνες, επιφανείς δημοσιογράφους, διακεκριμένα ονόματα της τέχνης και της πολιτικής, εστεμμένους βασιλείς, καθώς και άλλους απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης Α.Ε. το 2010 είχαν υποχρεώσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ προς την Alpha Bank, για τις οποίες έχουν υποθηκευθεί ακίνητα του ομίλου και πρόσθετα δάνεια που απαιτήθηκαν, για να δημιουργηθούν τα τρία εστιατόρια που λειτουργεί στη μαρίνα Φλοίσβου