Χαννίδης: Πολιτική απόφαση η απόλυση του

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης, μιλώντας σήμερασε διάσκεψη τύπου,  για την απόφαση του ΔΣ για τερματισμό του συμβολαίου του, ανέφερε ότι “δεν πιστεύω ότι οποιοδήποτε Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να επικυρώσει μια τέτοια απόφαση”.

Πάντως, δήλωσε, θεωρεί την απόφαση πολιτική, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν πιστεύει πώς πίσω από αυτήν κρύβεται η Κυβέρνηση. Προσθέτει ακόμη ότι αν τελικά επικυρωθεί από το Υπουργικό, ο ίδιος θα ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος και ότι ανεξαρτήτως της απόφασης του σώματος, προτίθεται να καταθέσει αγωγές λιβέλου εναντίον μελών του ΔΣ.

Ο κ. Χαννίδης,  επανέλαβε ότι έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με κοινοποίηση και στο Γενικό Εισαγγελέα και ότι προτίθεται να ζητήσει συνάντηση μαζί του.

Ο ΓΔ του ΚΟΤ έκανε λόγο για παράνομη και παράτυπη διαδικασία που ακολούθησε το ΔΣ, η οποία στερείται νομικού πλαισίου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ειλημμένη.

“Ήταν μια διαδικασία express, χωρίς ατζέντα, όλο αυτό το διάστημα απέστειλα επιστολές στο ΔΣ με κοινοποίηση και στον αρμόδιο Υπουργό, ζητούσα το νομικό πλαίσιο, έθετα ερωτήματα, δεν μου απάντησαν, με απέφευγαν”, δήλωσε.

Ο κ. Χαννίδης είπε ότι το ΔΣ έλαβε γνωματεύσεις από το νομικό σύμβουλο του ΚΟΤ τις οποίες και δεν ακολούθησε και διερωτήθηκε γιατί το Συμβούλιο δεν διόρισε ερευνώντα λειτουργό για να διερευνήσει τα θέματα για τα οποία κατηγορείται ο ίδιος, ώστε να υπάρχει αντικειμενικότητα.

Ο ΓΔ του ΚΟΤ υποστήριξε ότι τα θέματα για τα οποία κατηγορείται δεν στοιχειοθετούνται και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό, για παράδειγμα, να του ζητούνται ευθύνες για τα επιδόματα εξωτερικού τα οποία ισχύουν από το 2005, ενώ ο ίδιος προσλήφθηκε το 2012.

Σύμφωνα με τον κ. Χαννίδη, κάποιοι έχουν προσωπικές ατζέντες, δεν επιθυμούν το δημόσιο διάλογο, τους αρέσει να παίζουν κρυφτό και διοχετεύουν πληροφορίες για να εξευτελίσουν το άτομό του.

“Απαιτώ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει αυτά τα πράγματα, να αποκαταστήσει την πραγματικότητα, αναμένω και από το Υπουργικό να τα δει με σοβαρότητα”, δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν πιστεύει ότι οποιοδήποτε Υπουργικό θα επικυρώσει μια τέτοια απόφαση για την παύση του, ενώ σε άλλη ερώτηση αν θεωρεί ότι το ζήτημα είναι πολιτικό απάντησε ότι πιστεύει πως ο λόγος είναι πολιτικός. Πρόσθεσε όμως “δεν πιστεύω ότι η Κυβέρνηση ήταν πίσω από αυτή την ιστορία και γι΄ αυτό ζητώ παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε ότι ως πολίτης νοιώθει θιγμένος και έχει αποστείλει επιστολή και στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας να αναλάβει δράση. Είπε ακόμη ότι ο ΚΟΤ έχει σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί, προσθέτοντας ότι κακώς αφήνεται να διαρρεύσει στα ΜΜΕ ότι η απόφαση για παύση του ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με τον κ. Χαννίδη, από τα 9 μέλη του ΔΣ μόνο τα 5 συμφώνησαν με την απόφαση και άρα δεν υπήρξε σύμπνοια.

Ο κ. Χαννίδης είπε ακόμη ότι το ΔΣ τους τελευταίους οκτώ μήνες αντί να ασχοληθεί με τα θέματα του τουρισμού, “έχει επικεντρωθεί με πάθος εναντίον μου”. “Αυτή η εμπάθεια πρέπει να σταματήσει, ανέχτηκα κατηγορίες και εξευτελισμό, έφτασε ο κόμπος στο κτένι”, είπε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου, ο κ. Χαννίδης είπε ότι ορθώς ο Γενικός Ελεγκτής προέβη σε έρευνα, ωστόσο τόνισε πως τα όσα καταγράφονται στην έκθεσή του αφορούν το σύνολο του ΚΟΤ και λανθασμένα το ΔΣ “φόρτωσε όλα τα προβλήματα του ΚΟΤ στον τωρινό Γενικό Διευθυντή”. Υποστήριξε ακόμη ότι σε εκθέσεις του για άλλους ημικρατικούς οργανισμούς ο Ελεγκτής περιλαμβάνει παρατηρήσεις ακόμη και για ποινικά αδικήματα.

Ο κ. Χαννίδης είπε ακόμη ότι κάποιοι εις γνώση τους παρανομούν με τις διαδικασίες που ακολουθούν και είναι καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους.