«Χαμός» στο Debate για τα μηνύματα – Καμία απάντηση από Χριστοδουλίδη

«Χαμός» στο Debate για τα μηνύματα – Καμία απάντηση από Χριστοδουλίδη

Με αιχμές ξεκίνησε το χθεσινοβραδινό debate στο Sigma.
Παρόντες στο στούντιο ήταν μόνο οι δύο υποψήφιοι, Αβέρωφ Νεοφύτου και Αχιλλέας Δημητριάδης ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης λόγω επίσκεψης στην Αθήνα συνδέθηκε από το στούντιο του ΣΚΑΪ στην Ελλάδα.

«Θα έπρεπε να έχει υπόψη τις υποχρεώσεις του το επιτελείο Χριστοδουλίδη», ανέφερε ο κ. Καρεκλάς αναφορικά με τον αναπρογραμματισμό που σημειώθηκε, καθώς υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ επιτελείου λόγω παρουσίας του στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό με αποτέλεσμα να μην είναι παρόν στο στούντιο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφού ευχαρίστησε τον σταθμό και τον ΣΚΑΙ, και τους δύο συνομιλητές του για την εξαίρεση, σημείωσε ότι η συνάντηση ήταν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και δεν υπήρχε πρόθεση για μη συμμετοχή στη συζήτηση.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Δεν θα έκανα οποιοδήποτε σχόλιο, εγώ είμαι εδώ γιατί θεωρώ πρώτιστη υποχρέωση οι πολίτες να ενημερώνονται. Είμαι εδώ γιατί θεωρώ υποχρέωσή μου όταν διευθετώ κάτι με οποιονδήποτε και ιδιαίτερα ΜΜΕ, να μην αλλάζω τους προγραμματισμούς του» σημείωσε.

«Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με διαδικαστικά. Debate είχαμε και τον Σεπτέμβριο και ο κ. Χριστοδουλίδης, θυμήθηκε μετά από τις δεσμεύσεις, ότι έπρεπε να κάνει περιοδεία στην ύπαιθρο, ωσάν να ήταν στην Αλάσκα και δεν μπορούσε το βράδυ να έρθει στην Λευκωσία. Σαν να ήταν η απόσταση Αλάσκα-Φλόριντα» κατέληξε.

Ένταση σημειώθηκε επίσης και όταν ο Γιάννης Καρεκλάς αναφέρθηκε στο θέμα των μηνυμάτων του Νίκου Χριστοδουλίδη με πρώην συνεργάτη του για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρέμεινε αμετακίνητος από τη θέση ότι δεν θα σχολιάσει ζητήματα που προκύπτουν από τη διαρροή ιδιωτικών συνομιλιών. Ο Αχιλλέας Δημητριάδης επέμεινε να λάβει απάντηση για τα δύο μηνύματα στα οποία αναφερόταν το όνομα του κατά πόσο όντως στάλθηκαν από τον Χριστοδουλίδη, χωρίς να λάβει τελικά ξεκάθαρη απάντηση.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι «υπάρχει θέμα ηθικής τάξης, φάνηκε από δημοσιεύματα ότι οργάνωνε από το 20 όταν ήταν ΥΠΕΞ, εκστρατεία σπίλωσης. Είναι αισχρό να σπιλώνεις δημοσιογράφους και πολιτικούς. Κάνει τον Άγιο και να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδου. Να παρουσιάζεται ως θύμα και όχι ως θύτης. Και απειλεί ότι έχει πολλά να πει; Η δημοκρατία δεν απειλείται. Δεν θα φύγω από το στούντιο εάν δεν μας πει τι ξέρει και τι δεν ξέρει. Απόψε θα ξεκαθαρίσουν όλα».

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης υπέδειξε πως η διαφορά του με τον Νίκο σ Χριστοδουλίδη «δεν είναι ιδιωτική, αλλά πολιτική». Προσθέτοντας πως «αυτός ο άνθρωπος, ενώ ήταν ΥΠΕΞ έκαμεν άλλα πράγματα και πιο συγκεκριμένα προεδρολογία». Εγώ, είπε ο κ. Δημητριάδης, θέλω μια απάντηση, «έγραψε ή δεν τα έγραψε;».

Πάντως ο Νίκος Χριστοδουλίδης, επέμεινε μέχρι τέλους να μη σχολιάζει οτιδήποτε είχε να κάνει με προσωπική συνομιλία.