Χαμός στη CYTA με τις καντίνες, στην επαρχία Λευκωσίας

Έστειλαν ήδη επιστολές, στον Γενικό Ελεγκτή…..  Στο ακουστικό η Ρουβιθά …..

Εδώ και καιρό μετά από διαχειριστικό έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης με επισημάνσεις του σε ότι αφορά τη CYTA αναλύει μεταξύ των άλλων πως θα έπρεπε να υπήρχε νέα διαδικασία προσφορών για όλες τις καντίνες παγκύπρια.

Η πρόεδρος της CYTA κ. Ρένα Ρουβιθά –   Πάνου το έθεσε στο διοικητικό συμβούλιο το 2018 και ακολούθησε τις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή. Έτσι μετά από αξιολογήσεις, τέλη του 2019 το Συμβούλιο Προσφορών κατοχύρωσε τις προσφορές στους πιο φθηνούς προσφοροδότες.

Ως εδώ ας πούμε όλα καλά και Άγια. Το πρωτοφανές όμως θέμα εδώ είναι στο γεγονός οτι δύο συμπατριώτες μας Μαρωνίτες πήραν την πλειοψηφία των καντίνων. Ο ένας πήρε 4 καντίνες σε διαφορετικά κτήρια, ενώ ο άλλος Μαρωνίτης πήρε την καντίνα στα κεντρικά γραφεία.

Το πιο σημαντικό όμως για το οποίο κουτσομπολεύουν όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι της CYTA είναι ότι στους όρους των προσφορών δεν αναφέρονταν η ποιότητα και η ποσότητα, παρά μόνο η φθηνότερη τιμή.

Πάντως απο έγκυρες πηγές που έχει η Λαιμητομος.com για τη νέα εξέλιξη σε σχέση με τις καντίνες ενημερώθηκε ο Γενικός Ελεγκτής και αναμένεται εντός ημερών επιστολή του προς την Πρόεδρο της CYTA για επεξηγήσεις για την ορθότητα των όρων του διαγωνισμού.

Aπό την άλλη, οι υφιστάμενοι ενοικιαστές που χάνουν με «κολπάκια» τις δουλειές τους, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και διαδικασίες απαγορευτικών διαταγμάτων αλλα και αγωγές για απώλεια εσόδων αφού δεν υπήρχαν μετρήσιμα κριτήρια.

Το συγκεκριμένο θέμα πήρε διαστάσεις και θα εγγραφεί άμεσα στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου (πιθανόν και Οικονομικών) με τους βουλευτές να είναι έτοιμοι να στήσουν το ΔΣ της CYTA στον τοίχο αφού έχουν πληροφορίες για «φωτογραφισμένη» διαδικασία!

Μαθαίνουμε επίσης ότι για το όλο σκηνικό έχει ενημερωθεί ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πιθανόν να δει κατεπείγον Διοικητικό Συμβούλιο της CYTA και θα συζητηθούν και άλλα θέματα που απασχολούν τον οργανισμό.

Ρεπορτάζ, Ιωάννα Μάντη