«Χαμός» στη Λέσβο – 43 τραυματίες αστυνομικοί – Ξέμειναν από δακρυγόνα

«Χαμός» γίνεται στη Λέσβο, όπου δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις περιοχές Καράβα και Διαβολόρεμα της Λέσβου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί, ενώ τοπικοί φορείς αναφέρουν ότι δεκάδες είναι και οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί.

Από τους 43 τραυματισμένους αστυνομικούς, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αρχές είναι ότι έχει αποκλειστεί η γρήγορη πρόσβαση στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης λόγω κλειστών δρόμων. Έτσι, πολλοί τραυματίες διακομίζονται στο τοπικό κέντρο υγείας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ να ξεμείνουν από δακρυγόνα και να χρειαστεί ανεφοδιασμός.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν κάτοικοι που απείλησαν αστυνομικούς ότι θα βγάλουν καραμπίνες, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν ότι διμοιρίες των ΜΑΤ έσπασαν καθρέφτες αυτοκινήτων που ανήκουν σε διαδηλωτές.

Από τα επεισόδια υπέστησαν ζημιές τουλάχιστον δύο κλούβες της αστυνομίας και πολλά Ι.Χ. οχήματα.

Επεισόδια σημειώνονται μέχρι αυτήν την ώρα και στο Διαβολόρεμα της Λέσβου μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων του νησιού. Στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν τους κατοίκους να πλησιάσουν στο σημείο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η νέα κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες.

Καταγράφονται μαρτυρίες για λιποθυμικές τάσεις και αναπνευστικές δυσκολίες μεταξύ των κατοίκων της Λέσβου, που βρίσκονται στο Διαβολόρεμα για να διαμαρτυρηθούν. Υπάρχουν πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα για σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών και για προπηλακισμούς από την αστυνομία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά κι ενός ιερέα, που επιχείρησε πεζή να παρακάμψει τους αστυνομικούς και να περάσει από το μπλόκο.

Ενωρίτερα, 6 αστυνομικοί των ΜΑΤ τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Χίου, κατά τη διάρκεια συμπλοκών με κατοίκους του νησιού, στην περιοχή του Καρφά, σύμφωνα με τον “Πολίτη της Χίου”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συμπλοκές σημειώθηκαν κατά τη διαμαρτυρία των κατοίκων στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί τους άνδρες των ΜΑΤ.