Χαμόγελα, χειραψίες και πηγαδάκια στο επίσημο δείπνο για τον Ερντογάν (Photos)

Χειραψίες, χαμόγελα, πηγαδάκια και μια χαλαρή διάθεση επικράτησαν στο επίσημο δειπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος στην Δημοκρατίας στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετα το πρωινό «μπρα-ντε-φερ» οι τόνοι χαμήλωσαν, όπως φάνηκε και από τις ομιλίες των δυο αντρών.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Τούρκος Πρόεδρος ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό πως είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για το θέμα της Ιερουσαλήμ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τον Πάπα Φραγκίσκο, οι οποίοι του ζήτησαν να μεταφέρει τους χαιρετισμούς τους στον κ. Τσίπρα.

Μετά το τέλος του δείπνου και την ώρα της αποχώρησης του ζεύγους Ερντογαν- συνοδεία του κ. Προκοπή Παυλόπουλου και της συζύγου του- πληροφορίες αναφέρουν οτι ο υπουργός Νικος Κοτζιάς είπε ελπίζω να μη γίνει ανάλογη συνάντηση μετά από 65 χρόνια. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έξοδο ο κ. Ερντογαν ειχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτακη, παρουσία της συζύγου του Μαρεβα.
Θερμές χειραψίες και πηγαδάκια

Τα φλας από τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους άστραψαν όταν εισήλθαν στην κατάμεστη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας και η σύζυγος του Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία εντυπωσίασε με το κόκκινο φόρεμα. Διπλωμάτες, αλλά και εκπρόσωποι επιχειρηματιών -όπως ο Κωνσταντίνος Μιχαλος απο το ΕΒΕΑ και ο κ. Φέσσας απο τον ΣΕΒ και η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη με το σύζυγο της Βαρδή- έσπευσαν να χαιρετίσουν. Λίγα λεπτά αργότερα εισήλθε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την σύζυγο του, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.

Πηγαδάκι για αρκετή ώρα είχαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας με Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο οποίο συμμετείχε για λίγα λεπτά και κ. Αλέξης Τσιπρας. Εντυπωσιακή και η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία είχε συζητήσεις με εκπροσώπους της γειτονικής χώρας, την κυρία Μαριανα Βαρδινογιάννη, ενώ υπήρξε και χειραψία με την κ. Μπαζιάνα. Έντονη συζήτηση για αρκετά λεπτά είχαν ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Βουλής Νικο Βούτση.

Απο τους υπουργούς την ελληνικής κυβέρνησης το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο υπουργος εξωτερικών Νικος Κοτζιάς, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλετης, ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο κ. Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης, η κ. Όλγα Γεροβασίλη, η κ. Κονιόδρου, ο κ. Σταύρος Κοντονής.