Χαμπιαούρης: Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε διάλογο

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης μιλώντας στο περιθώριο  δημοσιογραφικής διάσκεψης με θέμα: “Το κοινό έργο οργάνωσης των Σχολικών Βιβλιοθηκών και δημιουργίας Ενιαίου Ηλεκτρονικού Καταλόγου”, απηύθυνε  έκκληση στους εκπαιδευτικούς για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης τόνισε ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα και ότι η λύση είναι η πρόταση της 23ης Αυγούστου, η πρόταση δηλαδή του ΠτΔ.

Οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοικτές και ευελπιστώ ότι οι φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δεύτερες σκέψεις. Πάντοτε οι πόρτες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης ήταν ανοικτές για διάλογο. Κι ας μην ξεχνούμε ότι η τελευταία πρόταση που συνδιαμορφώθηκε στις 23 Αυγούστου ήταν με τους ηγέτες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.”

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔ στην Αστυνομία εναντίον του, χαρακτήρισε “φίλους” τους εκπαιδευτικούς.

“Να είστε σίγουροι ότι και οι εκπαιδευτικοί μας αγαπούν τα παιδιά, όλοι τα αγαπούμε, απλά τώρα (είμαστε) κάτω από αυτές τις συνθήκες. Γι αυτό πρέπει να κάνουμε δεύτερες σκέψεις και να βάλουμε όλοι τη συλλογική μας σοφία στο τραπέζι του διαλόγου και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Υπάρχει μια πρόταση του ΠτΔ η οποία δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, είναι η πρόταση που συνδιαμορφώθηκε στις 23 Αυγούστου στην παρουσία των ηγετών των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Αν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση θεωρώ ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα.”

Αντιλαμβάνεστε, είπε ο Υπουργός Παιδείας, ότι είναι λυπηρό να παίρνονται μέτρα τα οποία πλήττουν τους μαθητές.

“Θα κρατήσουμε χαμηλούς τόνους ως Υπουργείο Παιδείας. Ήδη αξιολογούμε την κατάσταση, να δούμε πως μπορούμε να τη διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μην πλήττεται το παιδί, να μη πλήττεται το δημόσιο σχολείο.”