Χαμπιαούρης: Έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να συνεχιστεί ο διάλογος

Μετά το τέλος της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας της Βουλής, αλλά και της σύντομης συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, στην παρουσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, απήυθυνε έκκληση  να πέσουν οι τόνοι και να μπουν σε ένα εντατικό διάλογο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με τους καλύτερους οιωνούς.

Ο Κώστας Χαμπαιούρης ανέφερε ότι διέξοδο σε αυτή τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Παιδεία,  είναι η βελτιωμένη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που θεωρώ ότι όλες οι πλευρές πρέπει να την υιοθετήσουν.

Με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που εμπεριέχει πολύ θετικά στοιχεία, δίνοντας τόπο στο διάλογο, επιλύοντας τις διαφορές, θα δώσουμε χαρά στα παιδιά μας, θα δώσουμε χαρά στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Ευελπιστώ να γίνουν δεύτερες σκέψεις και τονίζω ότι οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοικτές, πρόσθεσε.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν προέβησαν σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίας και της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέροντας απλά ότι θα εκδώσουν κοινή ανακοίνωση, αργότερα σήμερα.